Τρία πράγματα που οι καπνιστές θα πρέπει να ξέρουν για το «άτμισμα»

.

Μόλις πριν από μερικά χρόνια τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ήταν ασυνήθιστα, δύσκολο να βρεθούν και ένα μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους. Τώρα είναι παντού – αλλά αποδεικνύεται ότι αποτελούν ακόμα ένα μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους. Οι έρευνες επανειλημμένως διαπιστώνουν ότι, ενώ το κοινό ακούει πολλά για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και το «άτμισμα» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν γνωρίζει πολλά γι' αυτά.
Οι καπνιστές δεν φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα ενημερωμένοι για το «άτμισμα» από οποιονδήποτε άλλον, κάτι που είναι αρνητικό – άλλωστε αυτοί είναι που δυνητικά έχουν τα περισσότερα να κερδίσουν. Αυτό όμως δεν αποτελεί πραγματικά έκπληξη, επειδή οι καπνιστές διαβάζουν τις ίδιες εφημερίδες, γεμάτες με τις ίδιες ανησυχητικές ιστορίες. Ακριβώς για να βοηθήσουμε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, ιδού τρία πράγματα που κάθε καπνιστής πρέπει να γνωρίζει για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
Επισήμανση: Πριν διαβάσετε τα ακόλουθα, παρακαλούμε να θυμάστε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θεωρούνται γενικά ως εργαλεία για την ελάττωση του καπνού. Η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν αναγνωρίζεται ιατρικά ως μέσο για τη διευκόλυνση της διακοπής του καπνίσματος.
Οι καπνιστές δεν φαίνεται να είναι πολύ καλύτερα ενημερωμένοι για το «άτμισμα» από οποιονδήποτε άλλον, κάτι που είναι αρνητικό – άλλωστε αυτοί είναι που δυνητικά έχουν τα περισσότερα να κερδίσουν. Αυτό όμως δεν αποτελεί πραγματικά έκπληξη, επειδή οι καπνιστές διαβάζουν τις ίδιες εφημερίδες, γεμάτες με τις ίδιες ανησυχητικές ιστορίες. Ακριβώς για να βοηθήσουμε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, ιδού τρία πράγματα που κάθε καπνιστής πρέπει να γνωρίζει για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
1. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ ασφαλέστερα από τα τσιγάρα καπνού
Πόσες φορές έχετε διαβάσει άρθρα που ισχυρίζονται ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι τόσο επικίνδυνα όσο το κάπνισμα; Πολλοί δημοσιογράφοι το έχουν επαναλάβει, συνήθως βασισμένοι σε μια αρκετά ρηχή επιστημονική θεώρηση, και φαίνεται ότι πολλοί το πιστεύουν – τόσο στη Βρετανία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, λιγότεροι από τους μισούς καπνιστές πιστεύουν ότι το «άτμισμα» είναι ασφαλέστερο από το κάπνισμα, και αυτός ο αριθμός μειώνεται. Το μήνυμα ότι η νέα τεχνολογία είναι τουλάχιστον εξίσου κακή με τον καιόμενο καπνό ακούγεται δυνατά και καθαρά.
 
Η αλήθεια ωστόσο είναι πολύ διαφορετική. Πέρυσι η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας διενήργησε την πιο λεπτομερή μελέτη του σφάλματος που έχει γίνει ποτέ και το συμπέρασμά της ήταν αρκετά κατηγορηματικό – τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι τουλάχιστον 95% ασφαλέστερα από το παλιομοδίτικο είδος τσιγάρου. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό σημαίνει ότι θα σκοτώσουν το 5% από τους χρήστες τους. Εάν αυτό ήταν αλήθεια, θα ήταν αρκετά εντυπωσιακό, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι στιγμής ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν τη δυνατότητα να σκοτώσουν κάποιον. Ο εν λόγω δυνητικός κίνδυνος 5% περιλαμβάνει τον «κίνδυνο» του εθισμού στη νικοτίνη. Δεν είναι πράγματι σαφές ότι η νικοτίνη, όταν διαχωρίζεται από τον καπνό, είναι καθόλου εθιστική.
 
2. Η μετάβαση από το κάπνισμα στο «άτμισμα» θα σας εξοικονομήσει μια περιουσία
Πολλοί καπνιστές εξετάζουν την τιμή ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου – συνήθως ξεκινούν από περίπου 20 δολάρια – και συγκρίνουν αυτό το ποσόν με το τι κοστίζει ένα πακέτο τσιγάρων. Και τότε συνεχίζουν το κάπνισμα. Αυτό είναι κατανοητό, αλλά είναι επίσης ένα δαπανηρό λάθος.
Ενα πακέτο τσιγάρων είναι ένα είδος μιας χρήσης. Τα αγοράζετε, τα καπνίζετε και τα πετάτε. Ενα επαναπληρώσιμο
ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι διαφορετικό. Το αγοράζετε και, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε εφοδιαστεί με υγρό και τα ανταλλακτικά του μέρη, θα σας εξυπηρετήσει για μήνες ή χρόνια. Το αρχικό κόστος του εξοπλισμού θα αποσβεστεί μέσα σε λίγες μέρες. Ξοδέψτε τα 20 δολάρια τώρα και τη στιγμή που θα χρειαστεί να πάρετε άλλη μία φιάλη υγρού με πέντε δολάρια θα έχετε ήδη εξοικονομήσει το κόστος τεσσάρων ή πέντε πακέτων τσιγάρων.
Ο μέσος μακροχρόνιος «ατμιστής» ξοδεύει τόσο σε υγρά όσο και σε νέες σπείρες κάθε εβδομάδα όσα θα ξόδευε ως καπνιστής σε μία μέρα. Ακόμη και ακολουθώντας τη μέθοδο της δοκιμής και της πλάνης για να βρείτε τον εξοπλισμό και τις γεύσεις που λειτουργούν καλύτερα, μπορείτε να εξοικονομήσετε εκατοντάδες λίρες κατά τους πρώτους δύο μήνες.
 
3. Αλλαγή ή διακοπή;
 
Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βοηθούν τους καπνιστές να το εγκαταλείψουν. Αλλοι επιμένουν ότι το κάνουν. Θεωρούμε ότι αυτό είναι λάθος ερώτημα.
Η διακοπή του καπνίσματος είναι δύσκολη. Οι περισσότεροι καπνιστές το έχουν δοκιμάσει περισσότερες από μία φορές. Αν χρησιμοποιείτε επιθέματα ή τσίκλες, υπνοθεραπεία ή την παραδοσιακή μέθοδο «με το μαχαίρι», το ποσοστό αποτυχίας είναι περίπου 95%. Αρκετοί επιστήμονες έχουν θεωρίες για το γιατί ακριβώς η διακοπή είναι τόσο δύσκολη, αλλά τείνουν να ξεχνούν μια ζωτική λεπτομέρεια: Οι περισσότεροι καπνιστές δεν θέλουν πραγματικά να σταματήσουν. Λένε ότι θέλουν όταν κάποιος τους ρωτάει, αλλά στην πραγματικότητα δεν το εννοούν. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι συνεχίζουν το κάπνισμα επειδή το απολαμβάνουν.
Τώρα σκεφτείτε τη γλώσσα που χρησιμοποιείται για τους καπνιστές: Θα πρέπει να σταματήσουν τη συνήθεια που απολαμβάνουν. Πρέπει να το κόψουν. Ολες οι λέξεις είναι σχετικές με τη διακοπή του καπνίσματος. Αλλά ποιος θέλει να σταματήσει να κάνει κάτι που του αρέσει; Αυτό είναι που το καθιστά τόσο δύσκολο. Απλά ρωτήστε κάποιον που το έκοψε και θα σας πει – για μεγάλο χρονικό διάστημα, μερικές φορές για πολλά χρόνια, αισθάνεται ότι λείπει κάτι από τη ζωή του.
Τα παραδοσιακά βοηθήματα για το κάπνισμα, όπως οι τσίκλες νικοτίνης, έχουν σχεδιαστεί για να είναι λίγο πιο εύκολο να εγκαταλείψετε αυτό που σας αρέσει. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι διαφορετικά. Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να κάνετε τίποτα – το κάνετε μόνο με έναν καλύτερο, πιο προηγμένο τρόπο.
Είναι αλήθεια ότι τα πρώιμα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν ήταν πολύ ικανοποιητικά σε σύγκριση με τα τσιγάρα καπνού, αλλά η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ σε λίγα μόνο χρόνια. Ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό τσιγάρο, σωστά ρυθμισμένο και γεμάτο με ένα καλό υγρό, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Δεν είναι απλώς ένα αποδεκτό υποκατάστατο. Είναι πολύ καλύτερο. Μπορείτε να προσαρμόσετε πόση νικοτίνη θέλετε, να επιλέξετε από μια τεράστια γκάμα νόστιμων γεύσεων και να εξατομικεύσετε ολόκληρη την εμπειρία, έτσι ώστε να είναι ακριβώς όπως την προτιμάτε. Φυσικά είναι επίσης πιο αποδεκτό κοινωνικά, πολύ φθηνότερο και 95% ασφαλέστερο. Η μετάβαση στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι το ισοδύναμο της μετάβασης από την παλιά γραφομηχανή σας σε έναν φορητό υπολογιστή υψηλής τεχνολογίας.
Έχουμε διαβάσει μερικές απίστευτες ιστορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και χωρίς αμφιβολία θα υπάρξουν πολύ περισσότερες στο μέλλον. Το καλύτερο είναι να μη δίνετε υπερβολική προσοχή. Αντ' αυτού, κοιτάξτε τι λένε οι πραγματικοί ειδικοί της Ιατρικής – άνθρωποι όπως εκείνοι της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και του Βασιλικού Κολεγίου Φυσικών. Διαβάστε τα λόγια των χιλιάδων «ατμιστών» που έχουν ανεβάσει τις ιστορίες της μετάβασής τους στο Διαδίκτυο. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε στοιχεία για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, και μόλις το κάνετε ίσως αισθανθείτε πιο πρόθυμοι να τους δώσετε μια ευκαιρία.
HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682