Ασφαλές το ηλεκτρονικό τσιγάρο και για τους παθητικούς καπνιστές

.

Το κλασικό κάπνισμα όπως το γνωρίζουμε ως σήμερα αποτελεί βέβαια ατομική συνήθεια, αλλά έχει και μια κοινωνική διάσταση, αφού ενδέχεται να επιφέρει προβλήματα υγείας και σε όσους υφίστανται άθελά τους τον ανθυγιεινό καπνό, πέραν των αδιαμφισβήτητων συνεπειών στην υγεία του ίδιου του καπνίζοντος.
Όταν, πριν από 10 χρόνια, το ηλεκτρονικό τσιγάρο έκανε την εμφάνισή του στο εμπόριο, ήταν λογικό να εγερθούν τα ίδια ερωτήματα και γι’ αυτό. Άραγε ήταν πιο υγιεινό και ασφαλές σε σχέση με το τσιγάρο με καπνό; Και αν ναι, ίσχυε το ίδιο και για τα άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον του χρήστη του e-cigarette; 
Μια πολύ πρόσφατη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Γκάι Μπέντλεϊ για λογαριασμό του «Daily Caller» στις 23 Απριλίου, αποδεικνύει πως η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε εσωτερικό χώρο είναι «απίθανο» να θέσει σε κίνδυνο την υγεία όσων βρίσκονται στον ίδιο χώρο. 
Η έρευνα, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο με θέμα τα αερολύματα σε εσωτερικούς χώρους και χώρους εργασίας, είναι η πρώτη στο είδος της που δείχνει με στοιχεία πως τα εκπνεόμενα αερολύματα από το
ηλεκτρονικό τσιγάρο  εξαφανίζονται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη μελέτη διεξήχθη προκειμένου να αποδειχθεί κατά πόσον το κάπνισμα –ή μάλλον το «άτμισμα», όπως αποδίδεται στα ελληνικά το «vaping»– μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αέρα, ειδικά για όσους δεν κάνουν χρήση e-cigarette. 
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ουσιαστική επίδραση του ηλεκτρονικού τσιγάρου στον αέρα ενός δωματίου, και μάλιστα τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια όταν συγκρίνονταν δωμάτια με εξαερισμό και χωρίς εξαερισμό. Ο δρ Μάικλ Σίγκελ μάλιστα, καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών Υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, δήλωσε στον «Daily Caller» ότι «πρόκειται για σημαντική έρευνα» και πως «είναι η πρώτη που ασχολείται με τις επιπτώσεις του ατμού του e-cigarette στους παθητικούς καπνιστές σε πραγματικές συνθήκες».
Επισημαίνει ακόμη πως «το σημαντικό εύρημα είναι ότι η εκπνοή κατά τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν παρουσιάζει μεγάλες συγκεντρώσεις αερολυμάτων (aerosols), καθώς τα επίπεδα αυτών των ουσιών πέφτουν άμεσα στα προηγούμενα επίπεδα. Αυτό σημαίνει πως, αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει με τον καπνό του παραδοσιακού τσιγάρου, αυτά τα συστατικά δεν συσσωρεύονται, κάτι που με τη σειρά του σημαίνει πως η έκθεση ενός ‘‘μη ατμιστή’’ στα εκπνεόμενα σωματίδια περιορίζεται σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά το ‘‘παφ’’ κάθε εκπνοής ατμού. Και σίγουρα αυτή η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που συνηγορούν υπέρ της μεγαλύτερης ασφάλειας του e-cigarette έναντι του παραδοσιακού τσιγάρου».
Ήδη από έρευνα της Υπηρεσίας Υγείας της Αγγλίας είχε αποδειχθεί πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά 95% ασφαλέστερο έναντι του παραδοσιακού.
Η νέα έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Fontem Ventures που δραστηριοποιείται στο e-smoking αλλά διεξήχθη από το Ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Κάουνας στη Λιθουανία, τα Ομοσπονδιακά Εργαστήρια της Ελβετίας για την Επιστήμη των Υλικών και την Τεχνολογία, καθώς και το ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη.
Αν λοιπόν κάποια στιγμή βρεθείτε δίπλα σε έναν «ατμιστή» μπορείτε να λάβετε υπόψη σας αυτή την έρευνα και να πειστείτε πως, όπως κι ο ίδιος διαπιστώνετε με τις αισθήσεις σας, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύ πιο ασφαλές και ευχάριστο σε σχέση με το παραδοσιακό.

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ambition Mods Bishop MTL RTA 4ml

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
37,40€ 44,00€

Εκλεπτισμένος σχεδιασμός & Υψηλή απόδοσηΣας πα.....

1,00€ 3,00€

Ανταλλακτικό γυαλί για τον ατμοποιητή για ηλε.....

1,00€ 3,50€

Aspire Nautilus Prime ανταλλακτική δεξαμενή 2mlΑντ.....

5,00€ 10,00€

FreeMax Disposable Tank GEMM Pod DTLΗ δεξαμενή GEM.....

8,00€ 16,00€

Geekvape Aegis Boost RBA PodΤο Boost RBA Pod από τ.....

1,00€ 3,60€

One POD = στεγανό PODΑνταλλακτική δεξαμενή για το&.....

1,00€ 3,20€

Ανταλλακτικό Pod για το ηλεκτρονικό τσιγάρο G.....

4,00€ 8,00€

GeekVape MTL N80 Fused Clapton WireΣυσκευασία σύρμ.....

5,00€ 8,00€

Συσκευασία σύρματος 3 μέτρων από την GeekVape. T.....

1,00€ 3,00€

Σύρμα τύπου Ni801 από την GeekVape σε συσκευασία τ.....

4,00€ 8,00€

Συσκευασία σύρματος 3 μέτρων από την GeekVape. T.....

1,00€ 7,00€

Innokin EQ FLTR 2ml Pod ΔεξαμενήΔεξαμενή χωρητικότ.....

1,00€ 2,50€

Innokin EQ FLTR Φίλτρο / Επιστόμιο (10 τμχ)Βιοδιασ.....

5,00€ 10,00€

Ανταλλακτικά Pods για το ηλεκτρονικό τσιγάρ.....

3,00€ 8,90€

Επιστόμιο drip tip τύπου 510 από την Just Fog .....

1,00€ 3,00€

Ανταλλακτικό Tube & orings βάσης για το ηλεκτρ.....

0,50€ 3,00€

Καλώδιο φόρτισης Micro Usb Just Fog για την φόρτισ.....

5,00€ 10,00€

Ανταλλακτικές αντιστάσεις MiniFit SΑνταλλακτικές δ.....

lost Vape Centaurus Aio Kit B80

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
67,00€ 78,90€

lost Vape Centaurus Aio Kit B80Το  κιτ Centau.....

1,00€ 3,00€

UD Organic Cotton Koh Gen Do JapanΑυθεντικό Ιαπωνι.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682