ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

.

Η διακοπή του τσιγάρου για το 97% των καπνιστών, σύμφωνα με έρευνες, αποτελεί μία εξαιρετικά επίπονη διαδικασία. Το ποσοστό αυτό επιβεβαιώνεται με ξεκάθαρο τρόπο, αν αναλογιστεί κανείς πως το 95% των καπνιστών που επιχειρούν να κόψουν το τσιγάρο "μαχαίρι" αποτυγχάνουν. Ποιος είναι ο ρόλος που έχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην διακοπή του καπνίσματος και πως το άτμισμα μπορεί να αποτελέσει όπλο σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια;
Όταν πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά πριν από μερικά χρόνια, θύμιζαν σε όψη τα παραδοσιακά τσιγάρα και μάλιστα πολλά από αυτά διέθεταν στην άκρη τους και ένα φωτάκι που σε κάθε εισπνοή άναβε μιμούμενο την φωτιά ενός κανονικού τσιγάρου. Στην συνέχεια, αν και ο σχεδιασμός τους παρέμεινε κυλινδρικός, αυτά εμφανίστηκαν με λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις στην διάμετρο και στο μήκος επιδιώκοντας προφανώς να εξυπηρετήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τους χρήστες. Σήμερα δέκα χρόνια σχεδόν μετά την εμφάνιση τους στην αγορά, σαφώς βελτιωμένα ως προς την δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν και με σχεδιασμό που στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν θυμίζει τίποτα από τα παλιά , τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης τόσο για την αποτελεσματικότητα αλλά και για την ασφάλεια τους, για εκατομμύρια καπνιστές και ειδικούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ιδιαίτερα στο κομμάτι της ασφάλειας το ηλεκτρονικό τσιγάρο πιθανόν να διεκδικεί τα πρωτεία του πιο δυσφημισμένου προϊόντος στην παγκόσμια αγορά. Από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας του δεκάδες αναφορές παρουσιάστηκαν κάνοντας λόγω για τεράστιες βλάβες που μπορεί να προκύψουν στον οργανισμό και στο αναπνευστικό σύστημα από την χρήση του, πολλές από τις οποίες έφταναν στο σημείο να παρουσιάσουν αυτές τις συνέπειες ακόμα και πολλαπλάσιες σε σύγκριση με το κάπνισμα ενός κανονικού τσιγάρου. Ποια είναι όμως τα πραγματικά δεδομένα που προκύπτουν από την χρήση αυτών των συσκευών σήμερα δέκα χρόνια σχεδόν μετά την πρώτη τους κυκλοφορία;
Η αλήθεια είναι πως για να πειστεί κάποιος για το ασφαλέστερο της χρήσης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο αρκεί μόνο η επίκληση της κοινής λογικής. Η απουσία οποιασδήποτε μορφής καύσης στην πρώτη επιλογή σε σύγκριση με την αναγκαία παρουσία της καύσης στην δεύτερη, θα αρκούσε για να βγουν σημαντικά θετικά συμπεράσματα για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
 Για τους πιο δύσπιστους ωστόσο πρόσφατη έρευνα στην Αγγλία των καθηγητών Hajek και Mcneil υπό την αιγίδα του δημόσιου οργανισμού υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο (Public Health England) ήρθε για να άρει με ξεκάθαρο και επιστημονικό τρόπο οποιαδήποτε επιφύλαξη. Η έρευνα  στο βασικό της συμπέρασμα καταλήγει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι έως και 95% λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα και σε συνέχεια αυτού θα μπορούσε να συνταγογραφηθεί στο μέλλον και ως φάρμακο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καπνίσματος.
Τα καλά νέα ωστόσο για τους καπνιστές, που θέλουν διακόψουν το κάπνισμα και να αρχίσουν το άτμισμα, δεν σταματούν εδώ. Η ραγδαία εξέλιξη των συσκευών ατμίσματος και η επιμονή των εταιρειών του χώρου για συνεχή βελτίωση τεχνολογιών που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα αυτών, πλέον έχουν κάνει την συνήθεια χρήσης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου πιο απολαυστική και απροβλημάτιστη από ποτέ.
Για πολλούς ο ρόλος που μπορεί να παίξει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καπνίσματος θα είναι πρωταγωνιστικός . Για κάποιους άλλους ήδη έχει αποτελέσει την πιο αποτελεσματική επιλογή. Πολλά "χιλιόμετρα" μακριά από την λογική των πρώτων συσκευών που μιμούνταν το τσιγάρο, σήμερα θα το βρεις στην πιο εξελιγμένη του μορφή. Ανακάλυψε το και κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου!


HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ambition Mods Bishop MTL RTA 4ml

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
37,40€ 44,00€

Εκλεπτισμένος σχεδιασμός & Υψηλή απόδοσηΣας πα.....

1,00€ 3,00€

Ανταλλακτικό γυαλί για τον ατμοποιητή για ηλε.....

1,00€ 3,50€

Aspire Nautilus Prime ανταλλακτική δεξαμενή 2mlΑντ.....

5,00€ 10,00€

FreeMax Disposable Tank GEMM Pod DTLΗ δεξαμενή GEM.....

8,00€ 16,00€

Geekvape Aegis Boost RBA PodΤο Boost RBA Pod από τ.....

1,00€ 3,60€

One POD = στεγανό PODΑνταλλακτική δεξαμενή για το&.....

1,00€ 3,20€

Ανταλλακτικό Pod για το ηλεκτρονικό τσιγάρο G.....

4,00€ 8,00€

GeekVape MTL N80 Fused Clapton WireΣυσκευασία σύρμ.....

5,00€ 8,00€

Συσκευασία σύρματος 3 μέτρων από την GeekVape. T.....

1,00€ 3,00€

Σύρμα τύπου Ni801 από την GeekVape σε συσκευασία τ.....

4,00€ 8,00€

Συσκευασία σύρματος 3 μέτρων από την GeekVape. T.....

1,00€ 7,00€

Innokin EQ FLTR 2ml Pod ΔεξαμενήΔεξαμενή χωρητικότ.....

1,00€ 2,50€

Innokin EQ FLTR Φίλτρο / Επιστόμιο (10 τμχ)Βιοδιασ.....

5,00€ 10,00€

Ανταλλακτικά Pods για το ηλεκτρονικό τσιγάρ.....

3,00€ 8,90€

Επιστόμιο drip tip τύπου 510 από την Just Fog .....

1,00€ 3,00€

Ανταλλακτικό Tube & orings βάσης για το ηλεκτρ.....

0,50€ 3,00€

Καλώδιο φόρτισης Micro Usb Just Fog για την φόρτισ.....

5,00€ 10,00€

Ανταλλακτικές αντιστάσεις MiniFit SΑνταλλακτικές δ.....

lost Vape Centaurus Aio Kit B80

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
67,00€ 78,90€

lost Vape Centaurus Aio Kit B80Το  κιτ Centau.....

1,00€ 3,00€

UD Organic Cotton Koh Gen Do JapanΑυθεντικό Ιαπωνι.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682