Κάπνισμα: Παρωχημένη μόδα, ανθυγιεινή συνήθεια

.

Στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια το κάπνισμα αποτέλεσε ξενόφερτη συνήθεια που πιστοποιούσε την ταύτιση της χώρας μας με τον πολιτισμένο κόσμο, την περίοδο που η Ελλάδα έβγαινε τραυματισμένη από την Κατοχή και τον Εμφύλιο. Οι νέοι της εποχής εκείνης, αμούστακα παιδιά ακόμη, βρήκαν στο τσιγάρο έναν τρόπο για να μπουν στον κόσμο των μεγάλων και να φανούν μοντέρνοι και «περπατημένοι» στα μάτια των συνομηλίκων τους. 
Μία - δύο δεκαετίες αργότερα, στα κελεύσματα της μόδας υπάκουσαν και οι γυναίκες, στο όνομα του διευρυμένου κινήματος του φεμινισμού. «Αφού καπνίζουν οι άντρες, γιατί να μην καπνίζουμε κι εμείς;» ήταν το σκεπτικό που επικρατούσε στις γυναικείες συντροφιές. Μέχρι που τα δύο φύλα κατάφεραν να έχουν ισότητα… στην κακή υγεία, με το «ασθενές φύλο» να έχει επιπλέον και προβλήματα στην εγκυμοσύνη λόγω αιτίων που σχετίζονται με το τσιγάρο. 
Τα τελευταία χρόνια έχει υποχωρήσει ο αριθμός των νέων καπνιστών, όχι όμως επειδή έγινε αντιληπτό πόσο βλάπτει την υγεία – κάτι που θα ήταν ευχής έργον –, αλλά επειδή το τσιγάρο απλά… αντικαταστάθηκε από άλλες εξαρτήσεις, όπως το κινητό, τα γκάτζετς, τα κοινωνικά δίκτυα και άλλα. Και αν αυτές οι εξαρτήσεις μειώνουν την κοινωνικότητα των εφήβων, τουλάχιστον δεν επιβαρύνουν την υγεία με τον τρόπο που το κάνει το τσιγάρο. 
Εκτός από τη νικοτίνη που είναι απολύτως εθιστική, με τρόπο που θα… ζήλευαν πολλές ναρκωτικές ουσίες, το τσιγάρο περιέχει χιλιάδες καρκινογόνες ουσίες που σχετίζονται με διάφορες μορφές καρκίνου, με συνηθέστερες εκείνες του οισοφάγου και του πνεύμονα. Δεν είναι τυχαίο που από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνουν οι γιατροί στους ασθενείς είναι αν καπνίζουν, αφού τα καρδιαγγειακά προβλήματα και ο καρκίνος συνδέονται άμεσα με τον καπνό. 
Για τη διακοπή του καπνίσματος έχουν ανακαλυφθεί διάφοροι τρόποι, που κυμαίνονται από τις απλές τσίκλες νικοτίνης μέχρι και τις εξειδικευμένες κλινικές απεξάρτησης από το τσιγάρο σε συνδυασμό με ψυχολογική υποστήριξη. Ωστόσο ο πολυτιμότερος σύμμαχος εκείνων που θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα έρχεται από ένα άλλου είδους τσιγάρο, που όσο όμοιο με το κανονικό μοιάζει, άλλο τόσο διαφέρει από αυτό στο θέμα των επιπτώσεων που έχει στην υγεία του χρήστη του. 
Και μιλάμε βέβαια για το
ηλεκτρονικό τσιγάρο, με το οποίο ο χρήστης του δεν εισπνέει καπνό αλλά ατμό, έχοντας την ψευδαίσθηση πως «κάνει» κανονικό τσιγάρο. Η δεκαετής, αποτελεσματική παρουσία του νέου προϊόντος στο εμπόριο και οι σχετικές μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν πως βρέθηκε ένας πραγματικά αξιόπιστος τρόπος για την απεμπλοκή των καπνιστών από τη νικοτίνη, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν e-cigarettes που χρησιμοποιούν υγρά χωρίς καθόλου νικοτίνη. 
Σε μια εποχή όπου η πληροφορία είναι άμεση και οι εναλλακτικές για διασκέδαση εύκολες και φτηνές χάρη στην τεχνολογία, είναι εντελώς ανόητο να επιμένει κανείς σε μια μόδα που μετράει δεκαετίες και θεωρείται πλέον ξεπερασμένη, ενώ δεν στέκεται πια ούτε ως «μαγκιά», όπως συνέβαινε σε κάποιες άλλες εποχές. 
Και αν κανείς προβάλει το επιχείρημα πως το τσιγάρο αποτελούσε παραδοσιακά μέσο κοινωνικοποίησης, την επόμενη φορά προκειμένου να προσεγγίσει το αντικείμενο του πόθου του ας του ζητήσει, αντί για φωτιά, τον… κωδικό του WiFi της καφετέριας. Ακόμη κι αν δεν πετύχει τον στόχο του, τουλάχιστον θα έχει διασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την υγεία του.

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ambition Mods Bishop MTL RTA 4ml

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
37,40€ 44,00€

Εκλεπτισμένος σχεδιασμός & Υψηλή απόδοσηΣας πα.....

1,00€ 3,00€

Ανταλλακτικό γυαλί για τον ατμοποιητή για ηλε.....

1,00€ 3,50€

Aspire Nautilus Prime ανταλλακτική δεξαμενή 2mlΑντ.....

5,00€ 10,00€

FreeMax Disposable Tank GEMM Pod DTLΗ δεξαμενή GEM.....

8,00€ 16,00€

Geekvape Aegis Boost RBA PodΤο Boost RBA Pod από τ.....

1,00€ 3,60€

One POD = στεγανό PODΑνταλλακτική δεξαμενή για το&.....

1,00€ 3,20€

Ανταλλακτικό Pod για το ηλεκτρονικό τσιγάρο G.....

4,00€ 8,00€

GeekVape MTL N80 Fused Clapton WireΣυσκευασία σύρμ.....

5,00€ 8,00€

Συσκευασία σύρματος 3 μέτρων από την GeekVape. T.....

1,00€ 3,00€

Σύρμα τύπου Ni801 από την GeekVape σε συσκευασία τ.....

4,00€ 8,00€

Συσκευασία σύρματος 3 μέτρων από την GeekVape. T.....

1,00€ 7,00€

Innokin EQ FLTR 2ml Pod ΔεξαμενήΔεξαμενή χωρητικότ.....

1,00€ 2,50€

Innokin EQ FLTR Φίλτρο / Επιστόμιο (10 τμχ)Βιοδιασ.....

5,00€ 10,00€

Ανταλλακτικά Pods για το ηλεκτρονικό τσιγάρ.....

3,00€ 8,90€

Επιστόμιο drip tip τύπου 510 από την Just Fog .....

1,00€ 3,00€

Ανταλλακτικό Tube & orings βάσης για το ηλεκτρ.....

0,50€ 3,00€

Καλώδιο φόρτισης Micro Usb Just Fog για την φόρτισ.....

5,00€ 10,00€

Ανταλλακτικές αντιστάσεις MiniFit SΑνταλλακτικές δ.....

lost Vape Centaurus Aio Kit B80

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
67,00€ 78,90€

lost Vape Centaurus Aio Kit B80Το  κιτ Centau.....

1,00€ 3,00€

UD Organic Cotton Koh Gen Do JapanΑυθεντικό Ιαπωνι.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682