Ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει κανείς το τσιγάρο;

.

Αν και είναι πολλοί οι τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να διακόψει το κάπνισμα, δεν είναι όλοι εξίσου αποτελεσματικοί, κι εμείς θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε ποιος είναι ο καταλληλότερος. Αρκεί όμως να έχεις κανείς στον νου του ότι η επιτυχία μιας μεθόδου εξαρτάται και από το άτομο που την ακολουθεί. Γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η διακοπή του καπνίσματος είναι προσωπική απόφαση, που εξαρτάται από τη δύναμη της θέλησης του καθενός, αλλά και από παράγοντες που έχουν να κάνουν με την καθημερινή του ζωή. Ωστόσο οι βασικότερες μέθοδοι για διακοπή του καπνίσματος είναι οι παρακάτω:

 
Υποκατάστατα της νικοτίνης
Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν το κάπνισμα ακολουθώντας μια θεραπεία κατά της νικοτίνης, παρά με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει είτε το
ηλεκτρονικό τσιγάρο, είτε τα επιθέματα, είτε τις παστίλιες νικοτίνης, είτε οποιαδήποτε άλλη μορφή της σχετικής θεραπείας.
Με αυτές τις μεθόδους ο χρήστης μειώνει σταδιακά την ποσότητα της νικοτίνης στον οργανισμό του, μέχρι που τελικά απαλλάσσεται από αυτήν και από τα υποκατάστατά της. Αν και εξακολουθεί να αισθάνεται τις επιπτώσεις της ουσίας στον οργανισμό του, τουλάχιστον γλιτώνει τα αρνητικά του καπνίσματος. Αν και δεν είναι ο πλέον ασφαλής τρόπος για να διακόψει κανείς το κάπνισμα, λειτουργεί αποτελεσματικά για τους περισσότερους ανθρώπους.
 
Αποφυγή των κινήτρων
Όσοι καπνίζουν αναγνωρίζουν πως υπάρχουν συγκεκριμένα κίνητρα/καταστάσεις που τους οδηγούν στο τσιγάρο. Για κάποιους μπορεί να είναι μια στρεσογόνος κατάσταση, ενώ για άλλους ένα διάλειμμα από τη δουλειά ή το να μιλάνε στο τηλέφωνο. 
Αν λοιπόν θέλει να σταματήσει κανείς το κάπνισμα, πρέπει να αποφεύγει την εμφάνιση αυτών των καταστάσεων που τον κάνουν να το αποζητά. Και αν είναι συνηθισμένος να καπνίζει κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής ασχολίας, τότε μπορεί να ασχοληθεί με κάτι άλλο αυτή την ώρα. Π.χ., κατά τη συνομιλία στο τηλέφωνο μπορεί, αντί να καπνίζει, να μουτζουρώνει ένα χαρτί, ή κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος για φαγητό να κρατάει τα χέρια του απασχολημένα με άλλους τρόπους.
 
Κόψιμο… μαχαίρι
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που έκοψαν το κάπνισμα το κατάφεραν κόβοντάς το… μαχαίρι. Απλά αποφάσισαν δηλαδή πως δεν θα έκαναν άλλο τσιγάρο και κράτησαν την υπόσχεση που έδωσαν στον εαυτό τους. 
Αν και ακούγεται περίεργο, αφού οι ειδικοί λένε πως αυτός δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος, στατιστικά στοιχεία που έρχονται από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία λένε πως το 80% όσων έκοψαν το κάπνισμα το κατάφεραν… μια κι έξω. Πολλοί βέβαια το κατάφεραν έχοντας στήριξη από άλλους ανθρώπους και εκπονώντας ένα σχέδιο διακοπής που περιελάμβανε ισχυρή θέληση και ανθρώπους που τους το υπενθύμιζαν και ενδιαφέρονταν για την υγεία τους.
 
Σταδιακά, αλλά με ασφάλεια
Η σταδιακή μείωση του καπνίσματος μέχρι του σημείου να μην το χρειάζεται πια ο οργανισμός αφορά τους μανιώδεις καπνιστές. Η σταδιακή μείωση των τσιγάρων μειώνει τη νικοτίνη και κάνει την απεξάρτηση ευκολότερη, αν και δεν «δουλεύει» για όλους. 
Αυτές είναι οι κυριότερες μέθοδοι, αλλά δεν έχουν την ίδια λειτουργικότητα για όλους. Η διακοπή του καπνίσματος είναι κάτι προσωπικό και ο καθένας πρέπει να βρει τον δικό του καλύτερο τρόπο για να κόψει το τσιγάρο. 
HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ambition Mods Bishop MTL RTA 4ml

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
37,40€ 44,00€

Εκλεπτισμένος σχεδιασμός & Υψηλή απόδοσηΣας πα.....

1,00€ 3,00€

Ανταλλακτικό γυαλί για τον ατμοποιητή για ηλε.....

1,00€ 3,50€

Aspire Nautilus Prime ανταλλακτική δεξαμενή 2mlΑντ.....

5,00€ 10,00€

FreeMax Disposable Tank GEMM Pod DTLΗ δεξαμενή GEM.....

8,00€ 16,00€

Geekvape Aegis Boost RBA PodΤο Boost RBA Pod από τ.....

1,00€ 3,60€

One POD = στεγανό PODΑνταλλακτική δεξαμενή για το&.....

1,00€ 3,20€

Ανταλλακτικό Pod για το ηλεκτρονικό τσιγάρο G.....

4,00€ 8,00€

GeekVape MTL N80 Fused Clapton WireΣυσκευασία σύρμ.....

5,00€ 8,00€

Συσκευασία σύρματος 3 μέτρων από την GeekVape. T.....

1,00€ 3,00€

Σύρμα τύπου Ni801 από την GeekVape σε συσκευασία τ.....

4,00€ 8,00€

Συσκευασία σύρματος 3 μέτρων από την GeekVape. T.....

1,00€ 7,00€

Innokin EQ FLTR 2ml Pod ΔεξαμενήΔεξαμενή χωρητικότ.....

1,00€ 2,50€

Innokin EQ FLTR Φίλτρο / Επιστόμιο (10 τμχ)Βιοδιασ.....

5,00€ 10,00€

Ανταλλακτικά Pods για το ηλεκτρονικό τσιγάρ.....

3,00€ 8,90€

Επιστόμιο drip tip τύπου 510 από την Just Fog .....

1,00€ 3,00€

Ανταλλακτικό Tube & orings βάσης για το ηλεκτρ.....

0,50€ 3,00€

Καλώδιο φόρτισης Micro Usb Just Fog για την φόρτισ.....

5,00€ 10,00€

Ανταλλακτικές αντιστάσεις MiniFit SΑνταλλακτικές δ.....

lost Vape Centaurus Aio Kit B80

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
67,00€ 78,90€

lost Vape Centaurus Aio Kit B80Το  κιτ Centau.....

1,00€ 3,00€

UD Organic Cotton Koh Gen Do JapanΑυθεντικό Ιαπωνι.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682