Υποστηρικτής του ηλεκτρονικού τσιγάρου και ο Ντέιβιντ Κάμερον!

.

Μέχρι στιγμής στη μάχη της επικράτησης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, το οποίο αποδεδειγμένα είναι ασφαλέστερο για την υγεία των χρηστών του, είχαν ριχτεί αρκετοί διαφημιστές που προωθούν τον νέο τρόπο καπνίσματος αλλά και διακοπής του επιβλαβούς παραδοσιακού καπνίσματος που είχαμε γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια. 
Ωστόσο πριν από λίγο καιρό, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, το ηλεκτρονικό τσιγάρο απέκτησε μια ιδιαίτερα βαρύνουσα συνηγορία σχετικά με την αποτελεσματικότητά του να βγάλει τον καπνό και τη νικοτίνη από τη ζωή των ανθρώπων. Και λέμε «βαρύνουσα» γιατί προέρχεται από… πρωθυπουργικά χείλη, αφού ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, παραδέχθηκε ότι κατάφερε να σταματήσει το κάπνισμα με «σχετική επιτυχία» χάρη στο e-cigarette. Χαρακτήρισε μάλιστα «νόμιμη βοήθεια» το
ηλεκτρονικό τσιγάρο που χρησιμοποιείται από εκείνους που θέλουν να διακόψουν την ανθυγιεινή αυτή συνήθεια. 
Η θετική αναφορά του Κάμερον στο ηλεκτρονικό τσιγάρο έγινε όταν ρωτήθηκε από τον Μαρκ Ρόουσεϊ, Συντηρητικό βουλευτή, αν θα μπορούσε να φωτίσει τον ρόλο που παίζει το e-cigarette στο να βοηθήσει τους ανθρώπους να γλιτώσουν μια και καλή από τον καπνό. 
Ο βρετανός πρωθυπουργός με απόλυτη ειλικρίνεια απάντησε πως «ως άνθρωπος που έχει δώσει αυτή τη μάχη πολλές φορές, εσχάτως μάλιστα με σχετική επιτυχία, πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν βρει διάφορους τρόπους να το καταφέρουν, και σίγουρα για κάποιους ανθρώπους τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι αποτελεσματικά σε αυτή την προσπάθεια».
Πρόσθεσε ακόμη πως «νομίζω ότι χρειάζεται να καθοδηγηθούμε από τους ειδικούς. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη μελέτη από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας μας, αλλά και εκτός από αυτό είναι πολλά υποσχόμενο το γεγονός ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς ένα εκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο για να διακόψουν το κάπνισμα ή έχουν αντικαταστήσει τον καπνό με το νέου τύπου τσιγάρο». 
Και ολοκλήρωσε την απάντησή του λέγοντας ότι «πιστεύω πως θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι πρόκειται για μια πολύ νόμιμη οδό για πολλούς ανθρώπους ώστε να βελτιώσουν την υγεία τους και συνολικά την υγεία του έθνους». 
Πάντως οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι πολύ περισσότεροι, καθώς 2,6 εκατομμύρια Βρετανοί χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά δεν έχουν καταγραφεί από τον Ρυθμιστικό Οργανισμό Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας ή το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας. 
Η τοποθέτηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ήρθε λίγο μετά τη μελέτη που διεξήχθη από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας και που υποστήριξε πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι 20 (!) φορές λιγότερο επικίνδυνα σε σχέση με τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού. Και αυτό γιατί τα e-cigarettes χρησιμοποιούν κεφαλές που παράγουν εισπνεύσιμο ατμό και όχι καπνό και έτσι είναι απαλλαγμένα από πίσσα και τις λοιπές καρκινογόνες ουσίες του κλασικού τσιγάρου, ενώ και η νικοτίνη είναι λιγότερη ή και δεν υπάρχει καθόλου αν το θέλει ο καταναλωτής. 
Πάντως και λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2011, ο Ντέιβιντ Κάμερον σε σχετική ερώτηση απάντησε πως στηρίζει την Ημέρα κατά του Καπνίσματος και πως, αντίθετα απ’ ό,τι συνέβαινε τα περασμένα χρόνια, θα ήθελε κάποια στιγμή να ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματα και οι στόχοι της ημέρας αυτής. Όσον αφορά πάντως το ηλεκτρονικό τσιγάρο, οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δίκιο που το υποστηρίζει και το διαφημίζει. Και πως οι πολιτικοί δεν λένε πάντα ψέματα…

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682