Η ιστορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου

in Τι είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο .

Το ηλεκτρονικό ή αλλιώς ηλεκτρικό τσιγάρο είναι μια συσκευή η οποία λειτουργεί με μπαταρίες. Η συσκευή αυτή με κάθε εισπνοή δίνει στον χρήστη μικρές δόσεις νικοτίνης ή μη νικοτίνης. Είναι μια εναλλακτική λύση για όσοι καπνίζουν διάφορα προϊόντα καπνού , όπως τσιγάρα, πούρα και άλλα. Εκτός από την νικοτίνη, ο ατμός ο οποίος εισπνέεται και στη συνέχεια εκπνέεται περιέχει και μια άλλη ουσία η οποία έχει παρόμοια μυρωδιά και γεύση με αυτήν του κανονικού τσιγάρου. Βγαίνει , λοιπόν, το συμπέρασμα ότι η συσκευή αυτή έχει καταφέρει να προσφέρει στους καταναλωτές της μια αληθινή προσομοίωσητης εμπειρίας του καπνίσματος.

Ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει σχεδόν την ίδια μορφή με ένα κανονικού τσιγάρου. Είναι ένας μακρόστενος μικρός σωλήνας στις διαστάσεις του κανονικού τσιγάρου. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχουν την ίδια εξωτερική εμφάνιση με το απλό τσιγάρο. Τα κλασσικά ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται άπειρες φορές. Αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι το φίλτρο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια ηλεκτρονικά τσιγάρα τα οποία είναι μιας χρήσης. 

Στην Αμερική η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων μπήκε στη διαδικασία στο να ταξινομήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην κατηγορία των μηχανισμών χορήγησης φαρμάκων. Εντούτοις, τον Ιανουάριο του 2010 ένας ομοσπονδιακός δικαστής ακύρωσε την διαδικασία αυτή της ταξινόμησης . Παρόλα αυτά μια σειρά από εταιρείες ηλεκτρονικών τσιγάρων είχαν ήδη προχωρήσει σε πωλήσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2010 η υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων τω ν Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής προχώρησε σε ρυθμίσεις όσο αναφορά την ταξινόμηση του καθώς αντιστοιχεί και σε φάρμακο αλλά και σε μηχανή χορήγησης φαρμάκων. 

Στην Ευρώπη το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήρθε τον Απρίλιο του 2006. Μετά την εισαγωγή του το προϊόν αυτό άρχισε να προσαρμόζεται στην ευρωπαϊκή αγορά. Αρχικά άρχισε να διατίθεται στο εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου με την ονομασία ‘ηλεκτρονικό τσιγάρο’. Σύντομα ξεκίνησε να προσελκύει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας. Σύμφωνα με μία έρευνα ,το 2008 ο αριθμός των χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου μονάχα στην Ευρώπη εκτίνονταν στους 300000. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αρκετά μεγαλύτερος. 

Το Μάιο του 2009 η αμερικάνικη υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων προσπάθησε να ‘σαμποτάρει ‘ την επιτυχημένη πορεία του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Δημοσίευσε έρευνες οι οποίες καταδείκνυαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως βλαβερό και καρκινογόνο για την υγεία των καταναλωτών του. Εν τέλει οι συκοφαντίες αυτές διαψεύστηκαν με καινούργιες έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την συμβουλευτική επιστημονική εταιρεία Inc. 

Σήμερα το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις του. Οι χρήστες του μένουν απόλυτα ευχαριστημένοι και για την όμορφη εμπειρία καπνίσματος που τους προσφέρει αλλά και για την απαλλαγή από της βλαβερές ουσίες του κανονικού τσιγάρου.

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682