Hλεκτρονικό τσιγάρο. Παραπληροφόρηση και ημιπληροφόρηση.

in Έρευνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, Οφέλη Ηλεκτρονικού Τσιγάρου , Συμβουλές για το ηλεκτρονικό τσιγάρο .

 α) Προσοχή στους μύθους και την παραπληροφόρηση (ή ημιπληροφόρηση). Πολλοί υποψήφιοι χρήστες ψάχνοντας για πληροφορίες στο διαδύκτιο, μόλις βρίσκουν κάτι που τους αναστατώνει, τρέχουν αμέσως να το κοινοποιήσουν. «Η PG έχει σοβαρές παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό». Πάνω στη βιασύνη τους όμως δεν διάβασαν και λίγο παρακάτω που λέει π.χ. «….όταν παρέχεται σε ενέσιμη μορφή». Και με νεράκι της βρύσης αν κάνουμε ένεση, οι παρενέργειες είναι πολύ χειρότερες! Επίσης δώστε προσοχή στις ποσότητες που αναφέρονται σ’ αυτά που διαβάζετε και στον χρόνο που καταναλώνονται. Ας πούμε στα ποντίκια παρατηρήθηκε τοξικότητα στην (φαγώσιμη) ποσότητα PG των 18500 mg/kg. To οποίο σημαίνει ότι για έναν άνθρωπο 60 κιλών το όριο τοξικότητας ανέρχεται πάνω από το 1 κιλό προπυλενογλυκόλης! Το ξέρατε ότι και το νερό είναι τοξικό αν γίνει υπερκατανάλωση σε μικρό διάστημα; Μέχρι και θάνατο μπορεί να επιφέρει! Επίσης όταν διαβάζει κανείς μια ανάλυση κάποιου συστατικού, καλό θα είναι να κάνει σύγκριση και με αναλύσεις από άλλα συστατικά που ναι μεν είναι εγκεκριμένα αλλά έχουν έναν βαθμό επικινδυνότητας. π.χ. αλκοόλ, αλάτι, ζάχαρη κτλ. Έτσι θα καταλάβει καλύτερα τη φιλοσοφία αυτών των αναλύσεων. 
 
β) Κάτι άλλο που έχει στοιχειώσει στο ίντερνετ από το 2009 και εμφανίζεται κάθε τόσο, ακόμα και σε «σοβαρά» sites λες κι είναι χθεσινό, είναι εκείνη 
η προειδοποιητική ανακοίνωση του FDA (του ΕΟΦ της Αμερικής δηλ.) που έλεγε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει καρκινογόνες νιτροζαμίνες. Το τι ακριβώς συνέβη με αυτή την προειδοποίηση το αναφέρουμε στα θέματα υγείας πολύ διεξοδικά αλλά συνοπτικά θα σας πούμε εδώ ότι ενώ στην εκφοβιστική αυτή ανακοίνωση δεν ανέφεραν ποσότητες. Στη συνέχεια μετά από πιέσεις παραδέχτηκαν ότι ανιχνεύτηκαν σε κάνα δυο φιλτράκια με υψηλή περιεκτικότητα νικοτίνης (από καμιά 20αριά που έλεγξαν), «ίχνη» νιτροζαμινών της τάξης των 8 νανογραμμαρίων στο γραμμάριο υγρού. Παρέλειψαν όμως να πουν ότι το ίδιο ποσοστό βρίσκουμε και σε ένα – εγκεκριμένο - αυτοκόλλητο pad νικοτίνης που παίρνουμε από το φαρμακείο αλλά και ότι ένα κανονικό τσιγάρο (π.χ Marlboro) περιέχει 11.190 νανογραμμάρια τέτοιες νιτροζαμίνες! (ναι, χιλιάδες είναι). Και βέβαια να μην αναφέρουμε την πίσσα και άλλες 4.000 ουσίες που περιέχονται στο τσιγάρο από τις οποίες πάνω από 50 τουλάχιστον (άλλοι μιλούν για 100) είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνες! 
 
γ) Σχετικά με τις ανακοινώσεις, να είστε προσεκτικοί στο περιεχόμενο και όχι στα σχόλια των δημοσιογράφων στη συνέχεια. Π.χ. υπάρχει και η ανακοίνωση του ΠΟΥ για το θέμα που το μόνο που μας λέει είναι να μην χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικά τσιγάρα γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι είναι ασφαλή ή ότι μπορεί να βοηθήσουν στη διακοπή του καπνίσματος. Για το πρώτο θα συμφωνήσουμε εν μέρει (αν και σήμερα πια έχουν γίνει αρκετές έρευνες πια) αλλά από την άλλη ο κόσμος καπνίζει κανονικά τσιγάρα που είναι αποδεδειγμένα επιβλαβή (ενώ για τα η.τ. απλά δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία). Για το δεύτερο, για το αν βοηθούν δηλ. στη διακοπή του καπνίσματος, τότε μπορεί να μην υπήρχαν στοιχεία αλλά σήμερα έχουμε τις μαρτυρίες χιλιάδων χρηστών σε όλον τον κόσμο που έκοψαν το τσιγάρο, και μάλιστα με αναπάντεχη ευκολία. 
 
δ) Για να καταλάβετε καλύτερα τι εστί παραπληροφόρηση θα φέρω ένα παράδειγμα. Εγώ είμαι παραγωγός αγγουριών και θέλω να «θάψω» τις ντομάτες για να έχω μεγαλύτερες πωλήσεις. Παίρνω λοιπόν ένα γεγονός και το δημοσιεύω με πηχυαίους τίτλους: «Η ντομάτα περιέχει νικοτίνη», (αυτό είναι γεγονός και το ξέρουμε όλοι). Στη συνέχεια συνεχίζω το άρθρο μου: «Η νικοτίνη είναι ένα ισχυρότατο δηλητήριο που….» κτλ. κ.τ.λ. Τις εντυπώσεις που ήθελα τις δημιούργησα: Θανατηφόρες οι ντομάτες!! Τώρα ποιος θα ασχοληθεί με ποσότητες και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες! 
 
ε) Για τη νικοτίνη δε χρειάζεται να πούμε κάτι εδώ μιας και ως πρώην καπνιστές θα έχετε προσλάβει αρκετή στο σώμα σας. Εν γνώσει σας βέβαια. Η διαφορά εδώ είναι ότι μπορείτε αν θέλετε και να την αποφύγετε σε ένα μεγάλο βαθμό ή εντελώς (λίγο δύσκολο, είναι η αλήθεια, για τους περισσότερους).

 

Πηγή:e-kapnisma.gr

Related Article

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682