Ασφαλέστερη εναλλακτική λύση το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

in Έρευνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο .

Οι χρήστες των η.τ. μπορούν να αναπνεύσουν λίγο ελεύθερα σήμερα.

Μια μελέτη που μόλις κυκλοφόρησε από τον καθηγητή Igor Burstyn, Drexel University School of Public Health, επιβεβαιώνει ότι οι χημικές ουσίες στα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν αποτελούν πηγή ανησυχίας για την υγεία των χρηστών ή του περιβάλλοντός τους.

Για πρώτη φορά έχουμε μια σίγουρη μελέτη των χημικών ενώσεων που περιέχονται στα η.τ. που διαπιστώνει ότι δεν εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία, καθώς βρίσκονται κάτω από τα αποδεκτά όρια κινδύνου.

Τα η.τ. είναι συσκευές που θερμαίνουν τη νικοτίνη σαν λύση για να δημιουργήσουν ένα αερόλυμα (που ονομάζεται «ατμός») που ο χρήστης εισπνέει, παρόμοια με το κάπνισμα ενός τσιγάρου. Χρησιμοποιούνται ως χαμηλού κινδύνου υποκατάστατα για το κάπνισμα από τα εκατομμύρια των πρώην καπνιστών. Η αυξανόμενη δημοτικότητά τους φαίνεται να αιτιολογεί την τρέχουσα πτωτική τάση του καπνίσματος στις ΗΠΑ αλλά και σε ορισμένες άλλες χώρες. 
Ενώ οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι κίνδυνοι από τα η.τ. είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που προκαλεί το κάπνισμα, υπήρξε κάποια συζήτηση σχετικά με το πόσο χαμηλότερος είναι αυτός ο κίνδυνος.

Με την θεώρηση πάνω από 9.000 παρατηρήσεων σχετικά με τη χημεία του ατμού και των υγρών που περιέχονται στα η.τ., ο Dr Burstyn ήταν σε θέση να καθορίσει ότι τα επίπεδα των ρύπων των η.τ. στους χρήστες που εκτίθενται σ΄αυτούς είναι ασήμαντες, πολύ κάτω από τα επίπεδα που θα δημιουργήσουν κάποιο κίνδυνο για την υγεία τους . Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία των παθητικών-ατμιστών, που παρευρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Οι προτάσεις για την απαγόρευση των η.τ. σε χώρους όπου απαγορεύεται το κάπνισμα έχουν κάποια βάση ανησυχίας, ότι υπάρχει διπλός κίνδυνος για τους παρευρισκομένους, αλλά η μελέτη δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία.
Αυτή ήταν η πρώτη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το τμήμα ερευνών του CΑSAA (συνήγορος του καταναλωτή για τις εναλλακτικές λύσεις χωρίς χρήση καπνού) 

Η CASAA, ηγετική ομάδα υπεράσπισης των καταναλωτών, για την προώθηση της διαθεσιμότητας και της χρήσης των η.τ. ως εναλλακτική λύση χαμηλού κινδύνου σε σχέση με το κάπνισμα, είναι ένας εξ ολοκλήρου εθελοντικός και με δωρεές χρηματοδοτούμενος οργανισμός.

Ο πρόεδρος της CASAA Elaine Keller είπε για την μελέτη: 
«Με τα χρόνια, έχουν υπάρξει πολλές μικρές μελέτες των υγρού των η.τ. και του ατμού, αλλά οι μελέτες αυτές είτε αγνοήθηκαν είτε παρερμηνεύτηκαν.
Εκείνες οι μελέτες που έδειξαν έστω και την παραμικρή ύπαρξη επικίνδυνων ουσιών χρησιμοποιήθηκαν για προπαγάνδα από εκείνους που αντιτίθενται στα η.τ. επειδή μοιάζουν με τα κανονικά τσιγάρα. Συνειδητοποιήσαμε ότι μια έρευνα από εμπειρογνώμονες ήταν αναγκαία για να δώσουμε μια αμερόληπτη εξήγηση των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων για τα μέλη μας και τους φορείς που χαράζουν τις πολιτικές. Τα μέλη μας έκαναν απλόχερα τις απαραίτητες δωρέες για τη χρηματοδότηση της έρευνας.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής της CASAA, Carl V. Phillips, συνόψισε τη σημασία της μελέτης, λέγοντας: «Ήταν πάντα σαφές ότι τα η.τ. ήταν λιγότερο επικίνδυνα από το κανονικά τσιγάρα, αλλά υπήρχε αβεβαιότητα σχετικά με το αν η εισπνοή άλλων χημικών δημιουργεί μετρήσιμο κίνδυνο. Ακόμη και εκείνοι από εμάς που έχουν από καιρό ενθαρρύνει τους καπνιστές να στραφούν στα η.τ., νιώσαμε κάποια έκπληξη από το γεγονός ότι ακόμη και στο χειρότερο δυνατό σενάριο, οι κίνδυνοι είναι πολύ χαμηλότεροι. Αυτή η μελέτη μας διαβεβαιώνει ότι τα η.τ. είναι χαμηλού κινδύνου όπως τα άλλα χωρίς καπνό προϊόντα με νικοτίνης, όπως ο καπνός χωρίς καύση και τα νικοτινούχα βοηθήματα διακοπής (ΝRT)
Όλα αυτά τα προϊόντα είναι περίπου 99% λιγότερο επιβλαβή από το κάπνισμα, και έτσι οι καπνιστές που τα επιλέγουν έχουν τα ίδια οφέλη για την υγεία τους σαν να σταματήσαν το κάπνισμα και τη νικοτίνη τελείως.
Ο Dr Phillips πρόσθεσε ότι «υπήρξε μια έκκληση για επιστημονική μελέτη»από το FDA Αυτό είναι ακριβώς το είδος της επιστήμης που χρειάζεται για να λήφθούν τα κατάλληλα μέτρα και ενημερωμένες αποφάσεις. Συνοψίζει όλες τις διαθέσιμες γνώσεις και βάζει αριθμούς σε μια χρήσιμη προοπτική.

Στην μελέτη δόθηκε προσοχή στο γεγονός ότι στο ηλεκτρονικό τσιγάρο οι χρήστες εισπνέουν σημαντικές ποσότητες των βασικών χημικών ουσιών που περιέχονται στα η.τ. σε υγρή μορφή (προπυλενογλυκόλη και γλυκερίνη). Αν και αυτές οι χημικές ουσίες δε θεωρούνται επικίνδυνες και τα επίπεδά τους είναι πολύ χαμηλότερα από τα αποδεκτά όρια συνεχόμενης έκθεσης, ο Dr Burstyn συνιστά συνεχή παρακολούθηση για να υπάρξει επιβεβαίωση ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος. 
Οι χημικοί ρύποι είναι ακόμη λιγότερης ανησυχίας. Αν και έχουν υπάρξει πολλοί ισχυρισμοί ότι η φορμαλδεΰδη, ακρολεϊνη, νιτροζαμίνες, μέταλλα, και αιθυλενογλυκόλης που βρέθηκαν στα η.τ. ενέχουν κίνδυνο για την υγεία, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά έχουν βρεθεί μόνο σε ασήμαντα επίπεδα και δεν δημιουργούν καμία ανησυχία για την υγεία.
If there is any risk from nicotine, however, it is so low that it is similar to everyday hazards like drinking coffee or eating dessert, and is far less than the risk from smoking.
Η μελέτη δεν εξέτασε τις επιδράσεις της νικοτίνης, επειδή στο ηλεκτρονικό τσιγάρο οι χρήστες μπορούν να την καταναλώνουν εθελοντικά. Η νικοτίνη, όταν δεν προσλαμβάνεται με το κάπνισμα, είναι πολύ χαμηλού κινδύνου και δεν έχει σαφώς αποδειχθεί ότι προκαλεί οποιαδήποτε ασθένεια. 
Ωστόσο, όπως η καφεΐνη αλλά και άλλες κοινές απολαύσεις, μπορεί να προκαλέσουν κάποιο μικρό κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου και έτσι τα η.τ., μαζί με άλλα προϊόντα καπνού και νικοτίνης, είναι πιθανόν να μην είναι εντελώς ακίνδυνα.
Εάν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος από τη νικοτίνη, ωστόσο είναι τόσο χαμηλός ώστε να είναι παρόμοιος με καθημερινούς κινδύνους, όπως η κατανάλωση καφέ ή επιδορπίου και είναι σαφέστατα πολύ χαμηλότερος από αυτόν του καπνίσματος.

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ambition Mods Bishop MTL RTA 4ml

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
34,90€ 44,00€

Εκλεπτισμένος σχεδιασμός & Υψηλή απόδοσηΣας πα.....

Innokin EZ Tube 4ml Zenith Minimal Kit

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
29,90€ 39,90€

Innokin EZ Tube 4ml Zenith Minimal KitΣας παρουσιά.....

Innokin Kroma Nova 3ml Pod Kit

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
33,50€ 41,90€

Innokin Kroma Nova 3ml Pod KitΚορυφαία Καινοτομία .....

Vapefly Alberich II MTL RTA Tank 4ml

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
24,90€ 32,00€

Vapefly Alberich II MTL RTA Tank 4mlΟ Alberich II .....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682