Ευεργετικές συνέπειες απο την χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου

in Έρευνες για το ηλεκτρονικό τσιγάρο .

 

Το παρακάτω απόσπασμα αποτελει κομμάτι έρευνας του καθηγητή Κωνσταντίνου Φαρσαλινού για τις ευεργετικές επιπτώσεις που παρουσιάστηκαν με τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε ασθενή ο οποίος έπασχε από χρόνια ιδιοπαθή ουδετεροφιλία.Εργαστηριακές εξετάσεις μετά απο εξάμηνη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου έδειξαν υποχώρηση της ασθένειας. 

 

Εισαγωγή: Το κάπνισμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για μια ποικιλία ασθενειών. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι συσκευές που λειτουργούν με μπαταρία  παρέχουν νικοτίνη στους πνεύμονες με εξάτμιση ενός υγρού. Χρόνιας ιδιοπαθούς ουδετεροφιλία είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από αυξηση των λευκοκυττάρων και ουδετερόφιλων χωρίς υποκείμενη νόσο. Το  κάπνισμα έχει ενοχοποιηθεί ως μια πιθανή αιτία αυτής της ασθένειας.

Παρουσίαση γεγονότος: Ένας λευκός άνδρας ασθενής, που γεννήθηκε το 1977, παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2005 με ασυμπτωματική αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων και των ουδετερόφιλων, και ήπια-αυξημένα επίπεδα C-αντιδρώσας πρωτεΐνης.Ήταν ένας καπνιστής από το 1996 και υποβλήθηκε σε επεξεργασία με 20 mg / ημέρα της σιμβαστατίνης από το 2003 λόγω της υπερλιπιδαιμίας. Η κλινική εξέταση και εργαστηριακές έρευνες και απεικόνισης απέκλεισε οποιεσδήποτε μολυσματικές, αιματολογικές, ρευματολογικές, ή ενδοκρινικές συνθήκες.Έπρεπε να παρακολουθείται τακτικά και του συστήθηκε να σταματήσει το κάπνισμα. Είχε  ανεπιτυχείς προσπάθειες να σταματήσει το κάπνισμα. Η πρώτη προσπάθεια ήταν χωρίς βοήθεια και η δεύτερη πραγματοποιήθηκε με τη χρήση  βαρενικλίνης και θεραπεία υποκατάστασης της νικοτίνης μέσω επιθεμάτων (patches). Κατά τα επόμενα 6,5 χρόνια,τα επίπεδα των λευκοκυττάρων του και της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης ήσαν επανειλημμένα σε  αυξημένα επίπεδα Η κατάσταση ήταν σύμφωνη με χρόνια ιδιοπαθή ουδετεροφιλία. Τον Φεβρουάριο του 2012, ξεκίνησε τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου και κατάφερε να κόψει το κάπνισμα μέσα σε 10 ημέρες. Μετά από 6 μήνες,η εργαστηριακή εξέταση έδειξε τον αριθμό λευκοκυττάρων και C-αντιδρώσας πρωτεΐνης σε κανονικά επίπεδα.Τα αποτελέσματα της εξέτασης  επιβεβαιώθηκαν αμέσως από ένα δεύτερο εργαστήριο και από επαναλαμβανόμενες δοκιμές μετά από 1 και 2 μηνες.

Συμπέρασμα: Η διακοπή του καπνίσματος με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου οδήγησε στην αναστροφή της χρόνιας ιδιοπαθούς ουδετεροφιλίας. Η καθημερινή χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση των ευεργετικών επιδράσεων της διακοπής του καπνίσματος.

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682