Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μετάβαση στα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα μπορούσε να σώσει 6,6 εκατομμύρια καπνιστές

.

Η τελευταία έρευνα από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Τζόρτζταουν στις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνει ότι μέχρι 6,6 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί σε ολόκληρη τη χώρα, εάν οι καπνιστές έπρεπε να στραφούν σε ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Η
μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Tobacco Control» και ο συν-συγγραφέας Ντέιβιντ Λεβί είπε ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές για άτμισμα θα πρέπει να θεωρηθούν ως μέρος ενός «τέλους του παιχνιδιού» για το κάπνισμα τσιγάρων.
Στο πιο απαισιόδοξο σενάριο, 1,6 εκατομμύρια πρώην καπνιστές θα μπορούσαν να αποφύγουν τον πρόωρο θάνατο, ενώ ένας εντυπωσιακός αριθμός 6,6 εκατομμυρίων ανθρώπων θα μπορούσαν να ζήσουν περισσότερο σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η συλλογική ποσότητα των επιπλέον ετών που θα ζούσαν τα 6,6 εκατομμύρια καπνιστών που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «ατμιστές» θα ανερχόταν στον εκπληκτικό αριθμό των 86,7 εκατομμυρίων χρόνων. «Οι παλαιές πολιτικές πρέπει να συμπληρωθούν με πολιτικές που ενθαρρύνουν την υποκατάσταση των ηλεκτρονικών τσιγάρων για τα πολύ πιο θανατηφόρα τσιγάρα» δήλωσε ο Λεβί.
Κατά τη διεξαγωγή αυτής της μελέτης οι ερευνητές αντιμετώπισαν τα χειρότερα και τα καλύτερα σενάρια για τα πιθανά αποτελέσματα που θα προέκυπταν αν το κάπνισμα αντικαθίστατο από το κενό. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ακόμη και στο πιο απαισιόδοξο σενάριο οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 1,6 εκατομμύρια πρώην καπνιστές θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει τον πρόωρο θάνατο, ενώ ένας εντυπωσιακός αριθμός 6,6 εκατομμυρίων ανθρώπων θα μπορούσαν να ζήσουν περισσότερο σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο.
Τα οφέλη από την έγκριση των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι αναμφισβήτητα
Ο συν-συγγραφέας Ντέιβιντ Λεβί επεσήμανε τη σημασία της συνεκτίμησης της βελτιωμένης ποιότητας ζωής αυτών που μεταβαίνουν σε ηλεκτρονικά τσιγάρα, και όχι μόνο της ποσότητας. «Επιπροσθέτως (των σωζόμενων ζωών), θα υπήρχαν τεράστια οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης αναπηρίας στους καπνιστές, του μειωμένου πόνου και της ταλαιπωρίας, καθώς και της μειωμένης έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα» δήλωσε ο Ντέιβιντ Λεβί.
«Τα οφέλη είναι τεράστια και καταδεικνύουν τη σημασία της αποδοχής, αντί της απόρριψης, των δυνατοτήτων αυτής της
νέας γενιάς προϊόντων νικοτίνης».
Τζον Μπρίτον, διευθυντής του Κέντρου του Ηνωμένου Βασιλείου για τις Μελέτες Καπνού και Αλκοόλ στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ.
Αλλοι εμπειρογνώμονες του κλάδου που δεν συμμετείχαν στη μελέτη μίλησαν επίσης για να τονίσουν την τεράστια σημασία αυτής της έρευνας. «Τα οφέλη είναι τεράστια και αποδεικνύουν τη σημασία της αποδοχής και όχι της απόρριψης των δυνατοτήτων αυτής της
νέας γενιάς προϊόντων νικοτίνης» δήλωσε ο Τζον Μπρίτον, διευθυντής του Κέντρου Βρετανίας για τις Μελέτες Καπνού και Αλκοόλ στο Πανεπιστήμιο του Nότιγχαμ.          

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682