Αναρίθμητα τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού καπνίσματος

.

Όλο και περισσότερο βλέπουμε σήμερα γύρω μας ανθρώπους να καπνίζουν με έναν… περίεργο τρόπο, αφού δεν βλέπουμε καπνό, ενώ όσο κι αν πλησιάσουμε τους νέου τύπου καπνιστές δεν διαπιστώνουμε τη δυσάρεστη οσμή που συνοδεύει το παραδοσιακό τσιγάρο. Η νέα συνήθεια που αποκτά όλο και περισσότερους και πιστότερους φίλους λέγεται ηλεκτρονικό τσιγάρο (e-cigarette). Τι είναι όμως αυτό το νέο προϊόν, για το οποίο γίνεται τόσος λόγος;
Στην ουσία πρόκειται για μια μικροσυσκευή που μιμείται τις διαστάσεις του παραδοσιακού τσιγάρου, χωρίς όμως να εκλύει καπνό ως προϊόν καύσης. Η συσκευή περιλαμβάνει έναν θαλαμίσκο όπου παράγεται ατμός σε θερμοκρασία ανάλογη εκείνης του καπνού και λέγεται ατμοποιητής, μία μπαταρία και ένα επιστόμιο-φίλτρο. Εδώ όμως δεν υπάρχει η φυσική φλόγα που βλέπουμε στα παραδοσιακά τσιγάρα (η γνωστή μας πορτοκαλί κάφτρα που βλέπουμε στην άκρη κάθε τσιγάρου). 
Όταν ο χρήστης του ηλεκτρονικού τσιγάρου εισπνέει, τότε σταγόνες του υγρού αναπλήρωσης μπαίνουν στον ατμοποιητή και γίνονται ατμός, κατά τον τρόπο που η γέμιση του τσιγάρου καίγεται και γίνεται καπνός. Εδώ όμως δεν υπάρχουν οι βλαβερές ουσίες και οι συνέπειες της καύσης, όπως είναι το μονοξείδιο και το διοξείδιο του άνθρακα, η πίσσα, ο μόλυβδος, ο υδράργυρος κ.ά. Τα υγρά αναπλήρωσης με τα οποία γεμίζονται τα τσιγάρα αποτελούνται από γλυκόλη προπυλενίου, φυτική γλυκερίνη (προϊόν ζωικών ή φυτικών ελαίων, η οποία μάλιστα είναι και βρώσιμη), αρωματικές ύλες τροφίμων, νικοτίνη και… απλό νεράκι.
Σε όλους εκείνους που θα αντέτειναν το επιχείρημα ότι «μα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει νικοτίνη» η απάντηση είναι πως ο κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει υγρό αναπλήρωσης ανάλογα με το πόση νικοτίνη θέλει να καταναλώσει. Έτσι, υπάρχουν υγρά με υψηλή νικοτίνη (1,8 mg), με μεσαία (1,2 mg), με χαμηλή (0,6 mg) ή και χωρίς νικοτίνη, για όσους θέλουν απόλυτα ασφαλή χρήση και ταχεία απεξάρτηση από την τόσο εθιστική ουσία.
Για να καταλάβει κανείς πόσο λιγότερο επιβλαβές αλλά και πόσο πιο οικονομικό είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αρκεί να επισημανθεί ότι μόλις 1 ml ισοδυναμεί με 12 ή και 15 τσιγάρα καπνού, ωστόσο κοστίζει σαφώς πολύ λιγότερο. Από τις πρώτες κιόλας φορές που ο καπνιστής θα περάσει στον νέο τρόπο καπνίσματος αρχίζει να διαπιστώνει ωφέλειες στην υγεία του, επανακτά την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης που είχε απολέσει, ενώ και το αναπνευστικό του λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, αφού σταματά το «μπούκωμα» και ο βήχας που ταλαιπωρούν τους θιασώτες του καπνού.
Ωστόσο το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπερτερεί έναντι του παραδοσιακού και σε μια σειρά άλλων θεμάτων που δεν έχουν σχέση τόσο με την υγεία αλλά κυρίως με την εμφάνιση και την αισθητική. Λέγοντας «όχι» στον καπνό και στρεφόμενος στο e-cigarette ο χρήστης αποχαιρετά την κακή αναπνοή, το κιτρινισμένο δέρμα, τη χλωμή όψη και δείχνει σε καλύτερη φόρμα, ενώ δεν συνδυάζει την καθημερινότητά του με βρώμικα αποτσίγαρα, τασάκια και τη συνεχή αναζήτηση σπίρτων ή αναπτήρα.
Η νέα τάση βέβαια δεν εξαπλώνεται… αναίμακτα, αφού οι καπνοβιομηχανίες δίνουν τη δική τους μάχη ενάντια στο ηλεκτρονικό κάπνισμα για να κρατήσουν τους ανθρώπους εθισμένους στη νικοτίνη και στον καπνό, βασίζοντας την επιχειρηματολογία τους στο ότι τα ευρήματα για την ασφάλεια και την υγιεινή των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι ακόμη λίγα. Φαίνεται όμως πως η αντίθεσή τους στον νέο τύπο τσιγάρου δείχνει πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά αλλά και χωρίς… συμφέρον.



                                        

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ambition Mods Bishop MTL RTA 4ml

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
37,40€ 44,00€

Εκλεπτισμένος σχεδιασμός & Υψηλή απόδοσηΣας πα.....

1,00€ 3,00€

Ανταλλακτικό γυαλί για τον ατμοποιητή για ηλε.....

1,00€ 3,50€

Aspire Nautilus Prime ανταλλακτική δεξαμενή 2mlΑντ.....

5,00€ 10,00€

FreeMax Disposable Tank GEMM Pod DTLΗ δεξαμενή GEM.....

8,00€ 16,00€

Geekvape Aegis Boost RBA PodΤο Boost RBA Pod από τ.....

1,00€ 3,60€

One POD = στεγανό PODΑνταλλακτική δεξαμενή για το&.....

1,00€ 3,20€

Ανταλλακτικό Pod για το ηλεκτρονικό τσιγάρο G.....

4,00€ 8,00€

GeekVape MTL N80 Fused Clapton WireΣυσκευασία σύρμ.....

5,00€ 8,00€

Συσκευασία σύρματος 3 μέτρων από την GeekVape. T.....

1,00€ 3,00€

Σύρμα τύπου Ni801 από την GeekVape σε συσκευασία τ.....

4,00€ 8,00€

Συσκευασία σύρματος 3 μέτρων από την GeekVape. T.....

1,00€ 7,00€

Innokin EQ FLTR 2ml Pod ΔεξαμενήΔεξαμενή χωρητικότ.....

1,00€ 2,50€

Innokin EQ FLTR Φίλτρο / Επιστόμιο (10 τμχ)Βιοδιασ.....

5,00€ 10,00€

Ανταλλακτικά Pods για το ηλεκτρονικό τσιγάρ.....

3,00€ 8,90€

Επιστόμιο drip tip τύπου 510 από την Just Fog .....

1,00€ 3,00€

Ανταλλακτικό Tube & orings βάσης για το ηλεκτρ.....

0,50€ 3,00€

Καλώδιο φόρτισης Micro Usb Just Fog για την φόρτισ.....

5,00€ 10,00€

Ανταλλακτικές αντιστάσεις MiniFit SΑνταλλακτικές δ.....

lost Vape Centaurus Aio Kit B80

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
67,00€ 78,90€

lost Vape Centaurus Aio Kit B80Το  κιτ Centau.....

1,00€ 3,00€

UD Organic Cotton Koh Gen Do JapanΑυθεντικό Ιαπωνι.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682