Ασφαλές, οικολογικό και στιλάτο δώρο το ηλεκτρονικό τσιγάρο

.

Ξεκίνησε σαν μόδα, ή ακόμη και ως πρόταση για έναν πιο υγιεινό τρόπο καπνίσματος ή για την πλήρη διακοπή αυτής της συνήθειας που αποδεδειγμένα προκαλεί προβλήματα υγείας. Δέκα χρόνια μετά την εμφάνισή του στο εμπόριο και δεκατρία μετά την ανακάλυψή του, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ακόμη εδώ και η εξάπλωσή του είναι ραγδαία μεταξύ των καπνιστών.
Τα πρώτα δείγματα από τη χρήση του είναι ήδη θετικά παρ’ ότι δεν υπάρχουν ακόμη τόσα επιστημονικά δεδομένα όσα για το παραδοσιακό τσιγάρο, ωστόσο αρκούν για να δώσουν στον νέο τρόπο καπνίσματος τον χαρακτηρισμό «safe smoking» πλάι στην ονομασία «e-smoking» (ηλεκτρονικό κάπνισμα). Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί…
Όταν μιλάμε για ηλεκτρονικό τσιγάρο, στην ουσία κάνουμε λόγο για μια διαφορετική διαδικασία που δεν συνιστά καν κάπνισμα, αλλά «άτμισμα». Και αυτό γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καπνός ως προϊόν καύσης, ούτε βέβαια πίσσα κι όλα τα ανθυγιεινά συμπαρομαρτούντα του κλασικού τσιγάρου. Εδώ μιλάμε για την ατμοποίηση ενός ηλεκτρονικού υγρού (e-liquid) που μπαίνει σε έναν μικρό σωλήνα ο οποίος μιμείται τις διαστάσεις και το μέγεθος του τσιγάρου, αλλά… υστερεί σε καρκινογόνες ουσίες, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ το παραδοσιακό κάπνισμα έχει συνδεθεί με 4.000 (!) τέτοιες ουσίες.                   
Η ομοιότητα του καπνίσματος με το «άτμισμα» επιτείνεται και από την παρουσία μιας φλογερής, κόκκινης ένδειξης LED, μόλις ο χρήστης εισπνέει τον ατμό, που θυμίζει την κάφτρα που βλέπουμε στην άκρη του παραδοσιακού τσιγάρου. Εδώ όμως δεν έχουμε καύση αλλά εξάτμιση του υγρού αναπλήρωσης, το οποίο ο χρήστης μπορεί να προμηθευθεί από τα ειδικά καταστήματα.
Τα υγρά αναπλήρωσης διατίθενται σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία γεύσεων, αρωμάτων και περιεκτικότητας σε νικοτίνη, ενώ υπάρχουν και τα nicotine free υγρά που δεν περιέχουν καθόλου νικοτίνη για όσους θέλουν να διακόψουν οριστικά το κάπνισμα, ο εθισμός στο οποίο κατά το μεγαλύτερο μέρος του οφείλεται σε αυτή την ουσία. 
Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ο χρήστης διαπιστώνει άμεσα βελτίωση στην υγεία του, αισθάνεται να του επανέρχεται η όσφρηση και η γεύση σε κανονικά επίπεδα, όπως πριν ξεκινήσει το κάπνισμα, λέει «αντίο» στον βήχα και στο χαρακτηριστικό «βράσιμο» στον πνεύμονα που νιώθουν οι καπνιστές και αισθάνεται πιο ελεύθερη την αναπνοή του. Κι αν ο ίδιος ο καπνιστής δεν τα συνειδητοποιεί όλα αυτά, υπάρχει πάντα ο περίγυρός του που ενδιαφέρεται γι’ αυτόν. 
Ένα κομψό σετ ηλεκτρονικού καπνίσματος (τσιγάρο, e-liquid, μπαταρία, θήκη) αποτελεί εκτός των άλλων και ένα εξαιρετικό δώρο για κάποιον καπνιστή ώστε να αποφασίσει να στραφεί σε μια πιο υγιεινή συνήθεια. Μάλιστα πρόκειται για… διπλό δώρο, αφού ωφελείται τόσο ο ίδιος ο χρήστης όσο και ο περίγυρός του. Κι αυτό γιατί το ηλεκτρονικό κάπνισμα είναι και… οικολογικό, αφού δεν εκλύει καπνό και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον όπως το παραδοσιακό, που σιγοντάρει στον καπνό των αυτοκινήτων και των εργοστασίων, ενώ μπορεί να ιδωθεί και ως ένα εκλεπτυσμένο χόμπι που συνδέεται με τσιγάρα-κομψοτεχνήματα. Υπάρχουν μάλιστα και συλλέκτες που ασχολούνται με e-cigarettes διαφόρων τύπων και μεγεθών.
Πείτε λοιπόν «όχι» στα αποτσίγαρα, στα βρώμικα τασάκια και τους αναπτήρες και ακολουθήστε μια στιλάτη και μοντέρνα συνήθεια που δεν επιβαρύνει ούτε εσάς ούτε τους γύρω σας! 

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682