Δεν υπάρχουν διαφορές της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ανάμεσα στα σπίτια των «ατμιστών» και σε εκείνα των μη «ατμιστών»

.

Μια μελέτη του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο (SDSU) δημοσίευσε στοιχεία που συγκρίνουν τα διαφορετικά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μέσα στο σπίτι, τα οποία οφείλονται σε διάφορους παράγοντες που συνήθως εμφανίζονται στα νοικοκυριά, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων καθαρισμού, του καπνίσματος και του «ατμίσματος» μέσω ηλεκτρονικού τσιγάρου..

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, Πνεύμονος και Αίματος, μέλος του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ (NIH), με επικεφαλής τον Νιλ Κλέπις, περιβαλλοντικό επιστήμονα του Πανεπιστημίου, τον Μέλμπουρν Χόβελ και τη Σουζάν Χιούτζες από το Κέντρο για τη Συμπεριφορική Επιδημιολογία και την Κοινοτική Υγεία (C-BEACH), στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο.

Στα νοικοκυριά όπου επιτρεπόταν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στους εσωτερικούς τους χώρους δεν υπήρξε σημαντική αύξηση των επιπέδων ρύπανσης σε σχέση με εκείνα όπου δεν επιτρεπόταν.

Οι συντάκτες της μελέτης επέλεξαν 300 οικογένειες για τη μελέτη και εγκατέστησαν δύο μετρητές σωματιδίων στον αέρα σε κάθε νοικοκυριό. «Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να καταλάβουμε τι συμβαίνει σε σπίτια που οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα σωματιδίων στον αέρα και αυτά, με τη σειρά τους, σε ανθυγιεινά περιβάλλοντα για τα παιδιά» ανέφεραν.

Οι ερευνητές επισκέφθηκαν κάθε νοικοκυριό δύο φορές για να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις και να διαπιστώσουν καθημερινές δραστηριότητες και ρουτίνες, όπως το μαγείρεμα, ο καθαρισμός και το κάπνισμα. Επιπλέον, έλαβαν αυτόματες αναφορές μέσω των εγκαταστημένων μετρητών, μέσω των οποίων αναλύουν τον αέρα για εξαιρετικά λεπτά σωματίδια, μόλις 0,5 χιλιοστών. 

Τέτοια σωματίδια θα μπορούσαν να προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα πηγών, συμπεριλαμβανομένων σπορίων, μυκήτων, σκόνης, εκπομπών αυτοκινήτων και υπολειμμάτων καπνού ή ατμού, και όλα αυτά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα φάσμα αναπνευστικών επιπλοκών.


Κάπνισμα εναντίον «ατμίσματος» ηλεκτρονικού τσιγάρου ως προς την ατμοσφαιρική ρύπανση:


Σχετικά με το «άτμισμα» και το κάπνισμα, ελήφθησαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

- Τα νοικοκυριά που επέτρεπαν το κάπνισμα στο εσωτερικό τους ανέφεραν διπλάσια επίπεδα ρύπανσης από εκείνα που δεν το επέτρεπαν.

- Στα νοικοκυριά όπου επιτρεπόταν το «άτμισμα» στο εσωτερικό τους δεν υπήρξε σημαντική αύξηση των επιπέδων ρύπανσης σε σχέση με εκείνα όπου δεν επιτρεπόταν.

«Δεν παρατηρήσαμε καμία εμφανή διαφορά στην εβδομαδιαία μέση κατανομή σωματιδίων μεταξύ 43 κατοικιών που αναφέρουν οποιαδήποτε χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου και εκείνων που δεν ανέφεραν καμία χρήση» κατέληξαν οι ερευνητές.  

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682