ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

.

Η διακοπή του τσιγάρου για το 97% των καπνιστών, σύμφωνα με έρευνες, αποτελεί μία εξαιρετικά επίπονη διαδικασία. Το ποσοστό αυτό επιβεβαιώνεται με ξεκάθαρο τρόπο, αν αναλογιστεί κανείς πως το 95% των καπνιστών που επιχειρούν να κόψουν το τσιγάρο "μαχαίρι" αποτυγχάνουν. Ποιος είναι ο ρόλος που έχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην διακοπή του καπνίσματος και πως το άτμισμα μπορεί να αποτελέσει όπλο σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια;
Όταν πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά πριν από μερικά χρόνια, θύμιζαν σε όψη τα παραδοσιακά τσιγάρα και μάλιστα πολλά από αυτά διέθεταν στην άκρη τους και ένα φωτάκι που σε κάθε εισπνοή άναβε μιμούμενο την φωτιά ενός κανονικού τσιγάρου. Στην συνέχεια, αν και ο σχεδιασμός τους παρέμεινε κυλινδρικός, αυτά εμφανίστηκαν με λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις στην διάμετρο και στο μήκος επιδιώκοντας προφανώς να εξυπηρετήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τους χρήστες. Σήμερα δέκα χρόνια σχεδόν μετά την εμφάνιση τους στην αγορά, σαφώς βελτιωμένα ως προς την δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν και με σχεδιασμό που στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν θυμίζει τίποτα από τα παλιά , τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης τόσο για την αποτελεσματικότητα αλλά και για την ασφάλεια τους, για εκατομμύρια καπνιστές και ειδικούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ιδιαίτερα στο κομμάτι της ασφάλειας το ηλεκτρονικό τσιγάρο πιθανόν να διεκδικεί τα πρωτεία του πιο δυσφημισμένου προϊόντος στην παγκόσμια αγορά. Από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας του δεκάδες αναφορές παρουσιάστηκαν κάνοντας λόγω για τεράστιες βλάβες που μπορεί να προκύψουν στον οργανισμό και στο αναπνευστικό σύστημα από την χρήση του, πολλές από τις οποίες έφταναν στο σημείο να παρουσιάσουν αυτές τις συνέπειες ακόμα και πολλαπλάσιες σε σύγκριση με το κάπνισμα ενός κανονικού τσιγάρου. Ποια είναι όμως τα πραγματικά δεδομένα που προκύπτουν από την χρήση αυτών των συσκευών σήμερα δέκα χρόνια σχεδόν μετά την πρώτη τους κυκλοφορία;
Η αλήθεια είναι πως για να πειστεί κάποιος για το ασφαλέστερο της χρήσης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο αρκεί μόνο η επίκληση της κοινής λογικής. Η απουσία οποιασδήποτε μορφής καύσης στην πρώτη επιλογή σε σύγκριση με την αναγκαία παρουσία της καύσης στην δεύτερη, θα αρκούσε για να βγουν σημαντικά θετικά συμπεράσματα για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τσιγάρων.
 Για τους πιο δύσπιστους ωστόσο πρόσφατη έρευνα στην Αγγλία των καθηγητών Hajek και Mcneil υπό την αιγίδα του δημόσιου οργανισμού υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο (Public Health England) ήρθε για να άρει με ξεκάθαρο και επιστημονικό τρόπο οποιαδήποτε επιφύλαξη. Η έρευνα  στο βασικό της συμπέρασμα καταλήγει πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι έως και 95% λιγότερο βλαβερό από το κάπνισμα και σε συνέχεια αυτού θα μπορούσε να συνταγογραφηθεί στο μέλλον και ως φάρμακο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καπνίσματος.
Τα καλά νέα ωστόσο για τους καπνιστές, που θέλουν διακόψουν το κάπνισμα και να αρχίσουν το άτμισμα, δεν σταματούν εδώ. Η ραγδαία εξέλιξη των συσκευών ατμίσματος και η επιμονή των εταιρειών του χώρου για συνεχή βελτίωση τεχνολογιών που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα αυτών, πλέον έχουν κάνει την συνήθεια χρήσης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου πιο απολαυστική και απροβλημάτιστη από ποτέ.
Για πολλούς ο ρόλος που μπορεί να παίξει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καπνίσματος θα είναι πρωταγωνιστικός . Για κάποιους άλλους ήδη έχει αποτελέσει την πιο αποτελεσματική επιλογή. Πολλά "χιλιόμετρα" μακριά από την λογική των πρώτων συσκευών που μιμούνταν το τσιγάρο, σήμερα θα το βρεις στην πιο εξελιγμένη του μορφή. Ανακάλυψε το και κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου!


HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

5,70€

Βαθιά βελούδινη και απαλή γεύση tobacco.Απολαύστε .....

2,00€

Ανταλλακτική κεφαλή για τον ατμοποιητή για ηλ.....

5,70€

Η καθαρότητα που προσφέρει αυτό το υγρό αναπλήρωση.....

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Asmodus Minikin 2 180W

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
80,00€ 99,00€

Asmodus Minikin 2 180WΤο Minikin 2 της Asmodus απο.....

Aspire AVP AIO Kit

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
24,00€ 29,90€

Aspire AVP AIO KitΗ Aspire με το  AVP μας π.....

Aspire Nautilus 2S (2.6ml)

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
29,00€ 33,00€

Aspire Nautilus 2S (2.6ml)Ο Aspire Nautilus 2S απο.....

Aspire Tigon Tank

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
28,00€ 32,90€

Aspire Tigon TankO Aspire Tigon  αποτελεί μία.....

Augvape Merlin MTL RTA (3ml)

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
25,00€ 36,90€

Augvape Merlin MTL RTAΟ Merlin MTL από την Augvape.....

Billet Box Rat Black

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
297,00€ 330,00€

Billet Box Rat BlackΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο Billet .....

11,20€ 16,00€

Φρουτένιος συνδυασμός, με μήλο fuji, φράουλα και ν.....

Dotmod DotMTL RTA

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
48,00€ 57,50€

Dotmod DotMTL RTAΟ DotMTL της Dotmod αποτελεί μία .....

4,00€ 8,90€

Επιστόμιο drip tip τύπου 510 από την Just Fog .....

Eleaf iStick Rim

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
44,90€ 58,00€

Eleaf iStick RimΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο M.....

Eleaf Tance Max

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
28,80€ 32,00€

Eleaf Tance MaxTo Tance Max είναι ένα νέο ηλε.....

7,00€ 9,90€

Τραγανή βάση ζύμης με ζάχαρη άχνη και νόστιμα blue.....

Gas Mods Hala RTDA

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
25,90€ 32,00€

Gas Mods Hala RTDAΟ νέος επισκευάσιμος ατμοποιητής.....

7,00€ 11,90€

Δροσερή γεύση από Ice tea ροδάκινο.Η σειρά "υ.....

7,00€ 11,90€

Συνδυασμός από φρουτώδεις καραμέλες με μία επίγευσ.....

Innokin DV Pod Kit (2.8ml)

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
24,00€ 29,90€

Innokin DV Pod (2.8ml)Η νέα Pod συσκευή από την In.....

20,00€ 24,90€

Innokin EQs PodΤο νέο ηλεκτρονικό τσιγάρο&nbs.....

Innokin Z-Biip AIO Kit

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
43,00€ 48,00€

Innokin Z-Biip AIO KitΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο&.....

Joyetech EXCEED Grip

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά
29,00€ 32,00€

Joyetech EXCEED GripΗ Joyetech με το ηλεκτρον.....

15,00€ 19,00€

Joyetech RunAbout PodΤο ηλεκτρονικό τσιγάρο&n.....