Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Πάντα πιο υγιεινά, ενίοτε πιο αρωματικά

.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα (e-cigarettes) αποτελούν τη νέα τάση που επικρατεί στον χώρο του καπνίσματος και παρουσιάζοντας αυξητική τάση έχουν κερδίσει πια ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας των προϊόντων καπνού, αν και με την αυστηρή έννοια του όρου δεν έχουν σχέση με τα σχετικά προϊόντα. Κι αυτό γιατί δεν περιέχουν καπνό αλλά υγρό (e-liquid) που περιέχει νικοτίνη, χωρίς πάλι η παρουσία της να είναι απαραίτητη.        
Και μόνο η απουσία του καπνού και της πίσσας, αλλά και η λιγότερη νικοτίνη, η οποία αν το επιθυμεί ο χρήστης του e-cigarette μπορεί και να απουσιάζει εντελώς, είναι επαρκή στοιχεία για να φανεί πόσο λιγότερο επιβλαβές για την υγεία είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η χρήση του παραδοσιακού τσιγάρου επί δεκαετίες έχει ήδη δείξει τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνού στον οργανισμό, με εκατοντάδες μελέτες να κάνουν λόγο για προβλήματα στο αναπνευστικό, καρκίνους στον φάρυγγα, στον οισοφάγο ή στον πνεύμονα, προβλήματα στο κυκλοφορικό κ.ά. 
Αν και το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει διαγράψει την ίδια πορεία με εκείνη του παραδοσιακού, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν πως το e-cigarette είναι σαφώς πιο ασφαλές αφού ο χρήστης του εισπνέει ατμό και όχι καπνό. Επιπλέον αποτελεί… προθάλαμο εξόδου από τη συνήθεια του καπνίσματος, αφού ο χρήστης μπορεί να κάνει τη δική του αποτοξίνωση μειώνοντας την περιεκτικότητα της εθιστικής νικοτίνης στο υγρό. Στα εξειδικευμένα καταστήματα που πωλούν ηλεκτρονικά τσιγάρα ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει τα επίπεδα νικοτίνης που θα έχει το υγρό αναπλήρωσης του ηλεκτρονικού του τσιγάρου, ενώ υπάρχουν και υγρά nicotine free. 
Το
ηλεκτρονικό τσιγάρο όμως δεν αποτελεί μόνο εναλλακτικό μέσο καπνίσματος αλλά και ένα νέο trend που συνιστά μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής. Στο πλεονέκτημα του πιο ασφαλούς προϊόντος προστίθεται και εκείνο του πιο στιλάτου, αφού ο χρήστης του παρουσιάζει πιο ευπρεπή και κοινωνικά αποδεκτή εικόνα σε σχέση με τον παραδοσιακό καπνιστή, χωρίς ταυτόχρονα να ενοχλεί τους άλλους με τον δύσοσμο καπνό του. 
Για να «σπάσει» μάλιστα η μυρωδιά της νικοτίνης που υπάρχει στο υγρό αναπλήρωσης των ηλεκτρονικών συσκευών καπνίσματος, οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει να του προσθέσουν αρωματικές ουσίες, ο αριθμός των οποίων σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστώνης υπερβαίνει τις 7.700! Έτσι, εκτός από τα κλασικά αρώματα φρούτων (μήλο, κεράσι, πορτοκάλι, φράουλα) ή ανθών (λεβάντα, γιασεμί, τριαντάφυλλο), υπάρχουν αρώματα για ρομαντικούς (καλοκαιρινή νύχτα, ωκεανός), αλλά και για… καλοφαγάδες. Μην απορήσετε λοιπόν αν σε κάποιο ειδικό κατάστημα διαπιστώσετε πως σε ένα αρωματικό ηλεκτρονικό μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αρώματα… μπέικον, σοκολάτας ή γιαουρτιού. Αλλά και όσοι το… τσούζουν λίγο παραπάνω μπορούν να προμηθευθούν αρώματα που παραπέμπουν σε ουίσκι, ρούμι, αμαρέτο ή κοκτέιλ μαργαρίτα. 
Όλοι αυτοί οι νεωτερισμοί που χαρακτηρίζουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο τού δίνουν σαφές προβάδισμα έναντι του παραδοσιακού, κάτι που φαίνεται από τους αριθμούς των πωλήσεων τα τελευταία χρόνια, αλλά και από τα ειδικά καταστήματα που, δειλά-δειλά στην αρχή και πιο σταθερά αργότερα, δίνουν το «παρών» σε κάθε γωνιά. Και τα επόμενα χρόνια περιμένουμε τους αριθμούς που θα δείχνουν πόσο θα έχει μειωθεί η θνησιμότητα χάρη στην απόφαση των καπνιστών να στραφούν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο αφήνοντας πίσω τους τον δολοφονικό για τον οργανισμό τους καπνό. 

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682