Πολλά τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου έναντι του παραδοσιακού

.

Το ότι το κάπνισμα δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό μπορεί να κάνει κανείς δεν είναι μυστικό. Ωστόσο η επιστημονική κοινότητα έχει φροντίσει ώστε ακόμη και αυτή η ανθυγιεινή συνήθεια να πάψει να προξενεί προβλήματα στο αναπνευστικό –και όχι μόνο– καπνιστών και μη. Γιατί το κάπνισμα δεν επηρεάζει μόνο όσους ασχολούνται με το… άθλημα, αλλά και όσους βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εκείνους.
Τις δυσάρεστες συνέπειες του καπνίσματος έρχεται να μειώσει ή και να εξαλείψει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, που λειτουργεί ως υποκατάστατο αλλά και ως μέσον ελάττωσης ή και πλήρους διακοπής του. Πρόκειται για ένα προϊόν που από το 2003, όταν εφευρέθηκε από τον κινέζο φαρμακοποιό Χον Λικ, μέχρι σήμερα έχει γνωρίσει ραγδαία άνοδο και η χρήση του έχει αυξηθεί σε εκθετικό βαθμό. Είναι ενδεικτικό ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο οι χρήστες του αυξήθηκαν από 700.000 το 2012 σε 2,6 εκατομμύρια το 2015! Αλλά και στις ΗΠΑ ένα σημαντικό ποσοστό νέων κυρίως ανθρώπων, αλλά και μεγαλύτερων, έχουν στραφεί στο
ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Όποια και αν είναι όμως η αιτία γι’ αυτή την επιλογή, είτε αφορά την προσπάθεια των καπνιστών να κόψουν αυτή τη συνήθεια είτε την «εναλλακτική» ή συμπληρωματική του χρήση, η ουσία είναι πως μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την υγεία του πληθυσμού, αφού… όλοι είμαστε καπνιστές, είτε ενεργητικοί είτε παθητικοί. Κι αυτό γιατί ούτε καπνό περιέχει ούτε πίσσα, αλλά μόνο ένα «ηλεκτρονικό υγρό» (e-liquid) το οποίο ατμοποιείται και εισπνέεται από τον χρήστη, κάτι που κάνει τον όρο «κάπνισμα» μάλλον ατυχή όταν μιλάμε γι’ αυτό το νέο, επαναστατικό προϊόν.
Πρόσφατη έρευνα μάλιστα που δημοσιεύθηκε στο BBC αναφέρει πως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ λιγότερο επιβλαβή από τα συμβατικά, ενώ στο περιοδικό «Addiction» ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν πως ο νέος τύπος τσιγάρου δεν θα έπρεπε να υποβάλλεται σε τόσο αυστηρούς περιορισμούς όσο ο παραδοσιακός.
Ενδεικτικά ο Μάρτιν Ντόκρελ, υπεύθυνος για τον Έλεγχο του Καπνού στην υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, έχει επισημάνει πως όλο και περισσότεροι στρέφονται στην ηλεκτρονική μορφή του τσιγάρου με σκοπό να διακόψουν το κάπνισμα, με αρκετά ευρήματα να δείχνουν πως όντως είναι αποτελεσματική γι’ αυτόν τον σκοπό, ενώ για να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη για την υγεία του πληθυσμού εφιστά την προσοχή των εμπόρων ειδών καπνού στη διάθεση ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων.
Όσον αφορά τώρα το οικονομικό κομμάτι, και εκεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται να υπερέχει έναντι του παραδοσιακού, αφού το τελευταίο μπορεί να συντροφεύσει τον καπνιστή μόνο για λίγα λεπτά, ενώ με την αγορά ενός νέου τύπου τσιγάρου για πολλές χρήσεις και του σχετικού υγρού ο χρήστης του έχει ήσυχο το κεφάλι του για αρκετές ώρες. Μια ματιά στις προσφορές των εταιρειών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το
ηλεκτρονικό τσιγάρο 310 είναι αρκετή για πείσει τον νέο «εναλλακτικό» καπνιστή πως υπάρχουν πολλά είδη τσιγάρων (μιας χρήσης, πολλών χρήσεων, πούρα, e-pipes), υγρών και αρωμάτων (π.χ. ευκάλυπτος, μέντα, χαμομήλι, βανίλια), που κάνουν το κάπνισμα όχι μόνο πιο ασφαλές και υγιεινό, αλλά και πιο ευχάριστο στην όσφρηση.
Αξίζει λοιπόν να στραφεί κανείς στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά το κάπνισμα, αφού πρόκειται για κάτι που είναι σαφώς πιο υγιεινό απ’ ό,τι γνωρίζαμε ως σήμερα, αλλά και δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα την τσέπη μας.            

           

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682