Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήρθε για να μείνει

.

Οι πολλές κατηγορίες που έχει δεχθεί το τσιγάρο για μια σειρά από ασθένειες και προβλήματα υγείας με τα οποία έχει συνδεθεί οδήγησαν τους ειδικούς στο να βρουν εναλλακτικές λύσεις ώστε να μην επιβαρυνθεί η υγεία των καπνιστών, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγούσε σε άμεσες επιπτώσεις και σε άλλους τομείς (Ασφαλιστικό, Δημογραφικό).
Και η πιο αξιόπιστη λύση ήρθε από τους… σοφούς Κινέζους, και συγκεκριμένα από τον φαρμακοποιό Χον Λικ που εφηύρε το
ηλεκτρονικό τσιγάρο το 2003, το οποίο έκτοτε έχει κερδίσει μεγάλο μερίδιο αγοράς και ανταγωνίζεται στα ίσια τον αντίπαλό του, το παραδοσιακό τσιγάρο. 
Επειδή όμως τίποτε νέο δεν έρχεται στο προσκήνιο χωρίς να δώσει μάχη με το παλιό, υπήρξαν και οι φωνές εκείνες που αμφισβήτησαν την ανωτερότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου έναντι του κλασικού, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους πως ένα μεγάλο ποσοστό όσων θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα αναζητούν τη βοήθεια του e-cigarette. Αυτή και μόνο η χρησιμότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου δείχνει πως καταφέρνει να απελευθερώνει τους καπνιστές από τα δεσμά του εθισμού τους στον επιβλαβή καπνό και στη νικοτίνη. 
Αλλά ακόμη και αν η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι αυτοσκοπός για τον χρήστη του ηλεκτρονικού τσιγάρου, τα πρώτα ευρήματα από τις σχετικές έρευνες δείχνουν πως είναι καλύτερο να το προτιμά από το παραδοσιακό τσιγάρο. Η απουσία του καπνού κάνει από μόνη της τη νέα μέθοδο σαφώς πιο υγιεινή και «ελαφριά» έναντι αυτής που γνωρίζαμε ως σήμερα, ενώ ο καπνιστής γλιτώνει και μια σειρά τοξικών ουσιών, όπως η πίσσα, που λειτουργούν επιβαρυντικά για τον οργανισμό. 
Σχετικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι εκπομπές νικοτίνης στο περιβάλλον είναι δέκα φορές χαμηλότερες σε σχέση με τα τσιγάρα με καπνό, κάτι που συνιστά αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που αφορά μάλιστα τους πάντες. Όσο και αν κάποιοι επιμένουν πως η νικοτίνη είναι εθιστική (και όντως είναι), το e-cigarette είναι ασφαλέστερο από το παραδοσιακό τσιγάρο γιατί περιέχει πολύ λιγότερη, ενώ ο πελάτης που ενδιαφέρεται για το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να αγοράσει υγρό με ελάχιστη, ή ακόμη και χωρίς νικοτίνη, αλλά μόνο με αρωματικές ουσίες, επιτυγχάνοντας έτσι ακόμη και τη σταδιακή απεξάρτησή του από αυτή την ουσία. 
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο όμως μπορεί να αποδειχθεί σύμμαχος όχι μόνο της υγείας αλλά και της… τσέπης μας, αφού κοστίζει πολύ φθηνότερα. Για να μιλήσουμε με αριθμούς, ένας παραδοσιακός καπνιστής στις ΗΠΑ δαπανά για τη συνήθειά του 1.000 δολάρια ετησίως, ενώ ένας χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου θα δαπανήσει 30 με 100 ευρώ για ένα σετ (τσιγάρο, μπαταρία, κεφαλή με υγρό) και τα ετήσια έξοδά του δεν θα ξεπερνούν τα 600 δολάρια ετησίως, ενώ κυμαίνονται και σε χαμηλότερα επίπεδα αν αγοράσει μεγάλες ποσότητες υγρού. Ιδιαίτερα δελεαστικές  είναι και οι τιμές στην Ελλάδα με πληθώρα επιλογών και καταστημάτων μεταξύ των οποίων είναι και το ilektroniko tsigaro 310.gr που αποτελεί και ένα από τα παλαιότερα στο χώρο του ατμίσματος.
Επιπλέον η κυρίαρχη τάση παγκοσμίως είναι να ελαχιστοποιηθούν ή και να αρθούν οι περιορισμοί που αφορούν τον νέο τύπο καπνίσματος στα μαγαζιά και στους δημόσιους χώρους, αφού δεν θεωρείται τόσο επιβαρυντικό για τους άλλους. Ακόμη και αν μπαίναμε σε ένα χώρο όπου όλοι καπνίζουν… ηλεκτρονικά, σχεδόν δεν θα το καταλαβαίναμε στην ατμόσφαιρα. 
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι φανερό πως η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι από κάθε σκοπιά συμφέρουσα και η εμμονή στο παραδοσιακό κάπνισμα αδικαιολόγητη ή… εκ του πονηρού.
HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682