Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Μια πιο υγιεινή, οικονομική και διακριτική επιλογή

in Οφέλη Ηλεκτρονικού Τσιγάρου .

Σε όλους μας έχει συμβεί κάποια στιγμή, ειδικά μάλιστα σε όσους δεν είμαστε καπνιστές, να βρεθούμε σε έναν χώρο όπου η κάπνα είναι ανυπόφορη και οι θεριακλήδες δεν δείχνουν καμία διάθεση όχι μόνο να σταματήσουν αλλά ούτε καν να μειώσουν τη… δράση τους. Ακόμα και από μια τέτοια συνηθισμένη εμπειρία γίνεται αντιληπτό πόσο επιβλαβές είναι για την υγεία μας το τσιγάρο στην παραδοσιακή του μορφή.
Τα τελευταία χρόνια όμως υπάρχει μια εναλλακτική λύση που μπορεί να μας απαλλάξει από τέτοια προβλήματα που σχετίζονται με τον καπνό. Και αυτή δεν είναι άλλη από το
ηλεκτρονικό τσιγάρο, που δείχνει να έχει πείσει το καταναλωτικό κοινό για τα προτερήματά του και κερδίζει σταδιακά την προτίμηση των καπνιστών. Τα πολλά καταστήματα που πωλούν διάφορα είδη ηλεκτρονικών τσιγάρων δείχνουν πως η νέα τάση ήρθε για να μείνει.
Τι είναι όμως το 
ηλεκτρονικό τσιγάρο για το οποίο τόσος λόγος γίνεται τελευταία; Στην ουσία πρόκειται για έναν ψεκαστήρα που μιμείται το κάπνισμα, χωρίς όμως τον καπνό και τις επιβλαβείς του συνέπειες. Ο χρήστης του το ενεργοποιεί εισπνέοντας στο ένα άκρο του ή πατώντας ένα κουμπί, και αυτό που εισπνέει δεν είναι καπνός αλλά ένα υγρό που εξατμίζεται (aerosol). Μερικά από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μοιάζουν με τα παραδοσιακά, ωστόσο σήμερα είναι διαθέσιμα στο εμπόριο πολλά είδη, μιας ή περισσότερων χρήσεων. Υπάρχουν μάλιστα προϊόντα πρώτης, δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς, κάτι που δείχνει όχι μόνο την εμπορική τους απήχηση αλλά και τη διαρκή βελτίωση και εξέλιξή τους.
Παρά το γεγονός ότι η ιστορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ακόμη μικρή (περί τα 13 χρόνια) και τα σχετικά ευρήματα δεν μπορούν να αναλυθούν σε βάθος χρόνου, είναι αυταπόδεικτο ότι είναι πιο υγιεινό από το παραδοσιακό τσιγάρο, αφού δεν περιέχει καπνό. Από δοκιμές μάλιστα έχει προκύψει ότι βοηθά τους χρήστες του να απαλλαγούν από τη συνήθεια του καπνίσματος, αλλά και ότι προκαλεί πολύ λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με το κλασικό τσιγάρο, όπως είναι π.χ. οι φλεγμονές σε λαιμό και στόμα, ο βήχας και η ναυτία.
Αν πάλι κάποιος φοβάται τον εθισμό στη 
νικοτίνη, που σε ένα μικρό ποσοστό διαπιστώνεται ακόμη και στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, μια μικρή έρευνα αγοράς θα τον βοηθήσει να προμηθευθεί ένα προϊόν με όσο το δυνατόν λιγότερο τοξικές ουσίες. Υπάρχουν μάλιστα και τσιγάρα με αρωματικές ουσίες που απαλλάσσουν τον καπνιστή από τη «βαριά» και τόσο αναγνωρίσιμη μυρωδιά του καπνού.
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο όμως δεν αποτελεί «ευλογία» μόνο για τον καπνιστή αλλά και για τους γύρω του, αφού σχεδόν δεν γίνεται αντιληπτό ότι καπνίζει και δεν επιβαρύνει και τη δική τους υγεία, αποτελώντας συν τοις άλλοις και μια διακριτική συνήθεια για τον περίγυρό του.
Ας αποφασίσει λοιπόν ο κάθε καπνιστής αν θα προτιμήσει τα αμέτρητα κλασικά τσιγάρα με τα υπολείμματα του καπνού και της πίσσας που αφήνουν στον οργανισμό του ή το διακριτικό ηλεκτρονικό τσιγάρο, που μπορεί να είναι και πολλών χρήσεων, εξοικονομώντας του χρήματα. Είναι αυτονόητο πάντως για κάθε άνθρωπο που σέβεται την υγεία τη δική του και των γύρω του ότι το «τσιγάρο του μέλλοντος», όπως έχει χαρακτηριστεί, συνιστά από κάθε άποψη την πιο συμφέρουσα λύση.      
           

source photo: https://vaping360.com           

    

HOT ΠΡΟΪΟΝΤΑ
2,50€

Ανταλλακτική κεφαλή αντίστασης 1,6ohm με 100% οργα.....

3,50€

Scandal Βάση Ατμιστική 10ml 20mg/ml PG / VGΑτμιστι.....

2,50€

Ανταλλακτική αντίσταση για τον ατμοποιητή για.....

3,00€

Ανταλλακτική αντίσταση για τους ατμοπο.....

ΑΡ.ΓΕΜΗ:120251903000 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΠΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ • ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΔΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ • ΑΜΒΡΟΥΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 56 • ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΚ 11744 • 2109246682